Председниче Вучићу,

Јасно сте нам ставили до знања да у овој земљи постоје грађани, родитељи и
деца другог реда. Сви они који се усуде да слободно кажу шта мисле, постају непријатељи и треба их “удавити” у блату таблоида. Свакога дана непријатељ је нов. Некада су то били Славко Ћурувија и Оливер Ивановић, а данас смо ми Ваша мета. Данас смо ми “наркомани, страни плаћеници, издајници”. Да ли нас кажњавате зато што смо се усудили да укажемо у једном интервјуу у каквим све нерегуларностима владате или што смо организовали протесте грађана који су показали да Вас се не плаше? Да ли нас кажњавате због тога што захтевамо да се закони поштују, и да сви грађани имају пођеднака права?

Да ли кажњавате наше родитеље јер су нас учили да слободно мислимо? Да ли кажњавате наше баке и деке јер су нам говорили да главу увек држимо подигнуту? Да ли смо ми, наше породице, људи који шетају за Вас грађани другог реда и непријатељи? Да ли нас све треба засути катраном и перјем да би се сакрила истина? Да ли треба да престанемо да постојимо?

Обраћамо се Вама, јер сте Ви уредник скоро свих медија у Србији. Вама, јер су за Вас уредници таблоида људи које “изузетно цените”. Пишемо Вама да би остао јавни траг о томе како је Србија постала земља насиља, мржње и јавне дискредитације за време Ваше владавине. Добили сте мандат да будете председник свих грађана, а не да се обрачунавате са свима који се усуде да мисле. Ви желите поданике, а не грађане. Зато данас имате колоне оних који не желе да живе у друштву које стварате.

Ми се Ваше кампање нисмо уплашили. Нисмо, јер нам је од страха јача жеља да живимо у слободној земљи, у којој је сваки човек поштован и једнако важан. Протести неће нестати, чак и ако сваког дана будете објављивали о нама најгоре лажи. Нисмо ми важни. Нису ти протести настали због нас. Протести су одговор грађана на Вашу владавину, свакодневно насиље и лажи.

Време је да схватите да не можете застрашити 5 милиона грађана, а самим тим ни једног од нас.

Ми имамо истину на нашој страни, а Ви све остало.


Извор: Независни

Оставите коментар

Оставите коментар на Отворено писмо „шетача“ Александру Вучићу

* Обавезна поља