pajtic-izboriЛидер Демократске странке Бојан Пајтић затражио је да надлежни органи идентификују нападаче на њиховог члана Милана Гавриловића у Мионици током јучерашњих локалних избора.

Он је на конференцији за новинаре у просторијама странке рекао да се на свим локалним изборима у Србији наставља „брутално застрашивање неистомишљеника“, те да овог пута није нападнут само члан ДС, већ и СПС.

„На свим локалним изборима понавља се исти сценарио – црни џипови, застрашивање, физичко и брутално обрачунавање са политичким противницима… Осуђујемо насиље и над њима и над сваким другим човеком у Србији. Ако је један човек угрожен и ако је угрожена слобода једног човека онда је угрожена слобода свих нас. Апсолутно се не плашимо репресије владајућег режима“, рекао је Пајтић и додао да ДС наставља борбу за демократију у Србији.

Навео је и да ће ДС са представницима НВО и јавним личностима и свим људима који желе слободну и демократску Србију да се бори за оно што смо изгубили након 2012. године, а то су, како је рекао, право на избор, слобода, елементарна демократија.

Изборни резултат демократа у Мионици са 17,44 одсто подршке бирача Пајтић сматра добрим резултатом „у односу на околности под којима су се избори одвијали“.

„То је добар резултат у односу на чињеницу да је носилац наше листе изложен физичком насиљу, да су грађани били изложени директном притиску на бирачким местима и у односу на чињеницу да је 30 црних џипова заједно са батинашима патролирало Мионицом и околним насељеним местима“, истакао је Пајтић.

Он је подсетио и да је у марту ове године у Мионици ДС добила подршку 6,94, одсто бирача, а да је само девет месеци касније освојила 17,44 одсто.

„Из ових резултата могу се извести два закључка – један да ДС показује стабилан и убрзан раст, други да се ДС профилисала као једна од две највеће странке, као једина алтернатива режиму Александра Вучића“, поручио је Пајтић.

Ови избори, додао је, указују и на то колико су „брутално фингирана истраживања јавног мнења наручена од владе“, а која, како тврди, покушавају демократе да позиционирају на седам одсто подршке.

Каже и да се борба демократа наставља и то за демократску и правну државу, за какву се они залажу већ 25 година.

„У овој земљи суспендована је једна читава грана власти – правосуђе већ више од три месеца не функционише. Од како је на власт дошла СНС не постоји објективно понашање ни полиције ни других репресивних органа власти“, рекао је Пајтић.

Новинарима се обратио и Милан Гавриловић рекавши да га је напало неколико људи, да они нису из Мионице а да су на дан избора дошли „људи у црним џиповима и запосели бирачка места“.

Гавриловић је рекао и да је у Мионици јуче видео брата премијера Александра Вучића – Андреја, да га је након што је био нападнут питао зашто су то урадили на шта му је Андреј Вучић одговорио: „Откуд вам то да смо ми?“.

„Ја сам му рекао – па неће СПС да бије себе и неће ни ДС да бије себе, него једна партија бије све остале“, навео је Гавриловић, додајући да људе који су га напали не познаје, те да нису из Мионице.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Пајтић о изборима у Мионици

* Обавезна поља