Bojan PajticНОВИ САД – Демократска странка данас је у Новом Саду обежила 25 година од оснивања, лидер странке Бојан Пајтић рекао је да је то прилика да ДС покаже неслагање с политиком Александра Вучића, оцењујући је као погубну за Србију, а скуп је повремено био на ивици инцидента.

„Окупили смо се и да покажемо да се не слажемо са политиком која предвиђа да се тајним договорима продају јавна добра, а пољопривредно земљисте даје арапским и другим инвеститорима”, рекао је Пајтић.

Он је нагласио да је актуелна влада задужила Србију за три месеца ове године више него све владе заједно у периоду од 2000. до 2012. године.

„Јавни дуг Србије од децембра 2000. до средине 2012. порастао је за 1,3 милијарде евра, а само од јануара до марта ове године јавни дуг је увећан за 1,6 милијарди, односно за 300 милиона више него у целом периоду од 2000. до 2012” рекао је Пајтић.

На почетку обраћања медијима, Пајтић није желео да на питање новинара прокоментарише текст објављен у данашњем броју једног дневног листа, да је ДС оштетио Развојну банку Војводине.

Пајтић је рекао да текст није видео и затражио од сарадника да му припреме наведени текст, а нешто касније је рекао да је од РБВ „узет кредит под неповољним условима” и да мисли да то „може бити само позитивно”.

Иначе, скуп је повремено био на ивици инцидента, јер се осим присталица и чланова ДС, на Тргу слободе окупило и више грађана који се, како се могло закључити према њиховим ставовима, не слажу са политиком те странке, па је дошло до међусобних вербалних провокација и увреда.

Интервенисала је и полиција, која је спречила да дође до физичког сукоба.

ДС је одмах по завршетку скупа издала саопштење за јавност у коме је оптужила Српску напреду странку да је организовала своје чланове и присталице да „растуре скуп ДС-а у центру Новог Сада”.

Александра Јерков: Активисти СНС вређали, добацивали и викали на чланове ДС на скупу у Новом Саду

Тридесетак људи ометало је данас увредама и добацивањима, скуп и изложбу коју је у центру Новог Сада организовала Демократска странка (ДС), а интервенисала је и полиција, која је узела податке од неколицине тих људи.

Они су вређали, добацивали, викали на функционере ДС-а, што се претворило у жучну расправу коју је прекинула полиција.

Међу људима који су вредђли било је присталица и чланова Српске напредне странке.

Портпаролка ДС-а Александра Јерков казала је да је реч о организованој групи активиста СНС-а, коју чине новозапослени у јавним и комуналним предузећима а предводи их Душан Поповић, који је бивши директор полицијске школе у Сремској Каменици.

„Реч је о истим људима који су јуче спречили одржавање трибине председника Покрета Доста је било Саше Радуловића у Футогу. Они су тако још једном показали да Вучићев режим не трпи никакву критику и да је спреман да се на све начине, физички, агресивно и тоталитарним методама, обрачунава и са опозицијом и са сваким ко другачије мисли“, казала је Јерков за агенцију Бета.

ДС данас у Новом Саду низом манифестација обележава 25. рођендан. У 12 сати у Радничком дому биће одржана трибина о 25 година ДС-а, на којој ће говорити председник странке Бојан Пајтић, председник Политичког савета Драгољуб Мићуновић, народна посланица Аида Цхоровић и председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Пајтић о погибељности Вучићеве владавине

* Обавезна поља