За усвајање Измена закона о министарствима на заседању Скупштине Србије, гласало је 157 посланика владајуће коалиције, међу којима 99 посланика СНС, 20 посланика СПС, 10 посланика СДПС и девет посланика ПУПС-а, преноси Б92.

Подршку изменама закона дало је и петоро посланика посланичке групе СВМ-ПДД и петоро посланика посланичког клуба Покрет социјалиста-Народна сељачка странка-Уједињена сељачка странка.

Гласању није присуствовао лидер Јединствене Србије Драган Марковић, који је раније најавио да неће подржати избор Ане Брнабић за премијера, али је петоро посланика његове странке гласало за измене закона.

За усвајање измена закона гласали су и самостални посланици Младен Грујић, Дубравка Филиповски и Драган Јовановић, који су у парламент ушли на изборној листи “Александар Вучић-Србија побеђује”, као и самостални посланик Горан Чабради из Зелене странке.

Против усвајања измена закона гласало је 11 посланика опозиције, међу којима троје из Двери, по један из ЂБ и ДС, троје посланика из Kлуба самосталних посланика и троје посланика из клуба Нова Србија-Покрет за спас Србије.

Две посланице ЛСВ, Нада Лазић и Олена Папуга, нису гласале, а уздржаних није било.

Оставите коментар

Оставите коментар на Палмина Јединствена Србија гласала за Брнабићку

* Обавезна поља