PASTOR: NEMA ARGUMENATA ZA VANREDNE IZBORE U VOJVODINIНОВИ САД – Председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ) Иштван Пастор изјавио је данас да је та странка сремна да преузме део послова и део одговорности у новој влади и да ће о учешћу СВМ разговарати у понедељак, 7. априла са председником СНС Александром Вучићем.

Пастор је рекао Танјугу да се синоћ чуо са Вучићем и да су се договорили да се састану у понедељак, највероватније у 11 сати, али да још чека потврду времена и места састанка.Пастор је казао да на разговорима са Вучићем неће имати никакве посебне захтеве, али би, како каже, желео да део програма СВМ буде део програма будуће владе.

Лидер СВМ је навео да су му познате основне контуре програма будуће владе и да он у њима не види никаквог разлога за бригу, везано за најављене преговоре.

„То су контуре које живот намеће и ма како да се звао мандатар, не може избећи да се суочи са тим проблемима“, рекао је Пастор, додајући да је то пре свега обезбеђивање макро-економске стабилности земље и реорганизација комплетног српског друштва, јер како је казао, козметичко шминкање и скретање погледа са проблема више није могуће.

Пастор је поновио да није ништа ново да СВМ жели да учествује у власти у републичкој скупштини, нагласивши да је та странка остварила добар изборни резултат и да има широку подршку за учешће у будућој влади.

„Ми смо према резултатима минулих избора, трећа политичка снага у Војводини и освојили смо више гласова и од коалиције коју је предводио Борис Тадић и од Демократске странке“, рекао је Пастор.

Он је нагласио да су у СВМ спремни за разговоре о формирању нове републичике власти и да сви евентуални партнери добро знају да је то, како каже, озбиљна странка која не мења своје ставове у року од два месеца.

„Оптимиста сам у погледу разговора са Александром Вучићем, не видим ништа што би ме могло забринути јер, понављам, познати су ми основи програма будуће владе“, рекао је Пастор, очекујући да се посао око формирања нове владе може завршити до 1. маја.

На питање шта за СВМ значи то што се Александар Вучић одлучио да прво разговара са том странком о формирању нове владајуће коалације, Пастор је рекао да „Вучић најбоље зна зашто је донео такву одлуку, али у сваком случају то је за СВМ признање“.

„Ми смо стабилна политичка странка и поуздан партнер и вероватно је и то био разлог због кога је Вучић одлучио да прво нас позове на разговор“, рекао је Пастор.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Пастор спреман за улазак у владу

* Обавезна поља