Patriotski-blok-predaja-liste2-655x360Док је Србима на Косову укинут повратнички додатак од 4.000 динара и забрањено им је запошљавање у институцијама, Сребреници се из буџета Србије донира 5 милиона евра како би се Вучић опрао за своје изјаве из деведестих.

Тешка економска ситуација као и велики безбедоносни ризици у којима се налазе Срби повратници са подручја Метохије, нарочито у осојанској долини, омогућили су католичким фондацијама и организацијама да ове Србе одводе, пре свега, у скандинавске земље у којима добијају статус политичких азиланата.

Кривица актуелне власти пре свега Канцеларије за КиМ је многострука из разлога што им је укинула тзв. повратнички додатак од четири хиљаде динара и онемогућила запошљавање у институцијама Републике Србије наводно поштујући препоруке Владе о забрани запошљавања.

Налазећи се у тешкој материјалној ситуацији, без јасне будућности и због тешке личне и породичне несигурности и онако танак српски етнички корпус се још више тањи и Срби који су се вратили на своја прадедовска огњишта одлазе са тих простора да се више никада не врате. Ко ће посећивати српске манастире и чувати српску културну баштину ако не ови несретници који су се после више година боравка у тзв. ужој Србији дрзнули да се врате на просторе јужне српске покрајине.

За то време премијер Србије разбацује се парама Владе Србије дајући Сребреници донацију од 5.000.000 евра. Злобници тврде, са чиме се Патриотски блок Косова и Метохије не слаже, да је оваква издашност премијера Вучића резултат каменовања и физичког насртаја на њега лично од стране босанских муслимана, из чега произилази да ако се жели извући новац од Александра Вучића човек према њему мора бити насилан.

Други разлог како неки политички аналитичари по медијима тврде јесте лично пеглање сопствене биографије српског канцелара који је у време када је био посланик у Скупштини Србије за говорницом тражио да за једног убијеног Србина треба убити сто муслимана.

Шта год да је у питању Патриотски блок Косова и Метохије сматра да председник Владе Србије не сме да злоупотребљава новац пореских обвезника од којих је и добар део новца отет од пензионера и грађана Србије. Своје обавезе због промене политичке идеологије председник треба да плаћа својим парама или новцем својих везаних компанија са Девичанских острва а никако ресурсима државе Србије.


Извор: Патриотски блок КиМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Патриотски блок КиМ о Вучићевом поклону Сребреници

* Обавезна поља