ГОНИЧУ ЕЛИТЕ,

Било би чудо када би један дан прескочио, а да не опљунеш интелектуалце који те не сматрају божанством, што ти даје за право да им свакодневно црташ мете на чело – којима ће се већ позабавити неко од оних из хорде твојих климоглаваца, послушника, јуришника и безумника. Нема веће опасности за тебе и твоју власт од критичке мисли коју покушаваш да сравниш са земљом, мислећи да се све може решити као у Савамали – багерима и криминалцима, са фантомкама на лицу. Којима ћеш ти обезбедити и мотивацију и средства за рад. Зато си праву елиту прогласио лажном, јер не пристају да твоје „живо блато“ назову „суво злато“. А купце и накупце диплома и доктората прогласио си моралним громадама, јер само у твом поретку лоповлук и криминал сваке врсте су друштвено пожељно достигнуће – али само ако имају сертификат твоје странкомафије или твоје лично покровитељство.

Зато за тебе нема никаквог значаја питање како је потпредседник твоје странке у Србији нострификовао диплому, коју је стекао у фирми у Лондону, која није регистрована за образовну делатност, при чему је предавања, по сопственом признању – похађао у Сава центру. У згради у сред Београда – која је, као што је свима добро познато, већ вековима територија Велике Британије.

Зато си ти у једним дневним новинама, у ауторско-аутократском тексту, који није плагиран, него аутентично агресиван и погромашки, објаснио да поштена интелигенција треба да подржи крађу диплома – за разлику од „лажне елите“, која се против тога буни. Велика нужда те је натерала да борбу против крадљиваца диплома назовеш – фашизмом, уместо да позовеш надлежне државне органе да се позабаве и том врстом лопова. Али, твоји ауторски текстови, најбоље се читају када се прочита оно између редова. Што прави интелектуалци умеју да раде – за разлику од твојих дипломо-фалсификованих. И њима је јасно да твој текст, којим нападаш праве вредности, срчано бранећи друштвену патологију и криминалце свих профила – значи само једно. Вођа који то ради – на самом је крају своје труле власти. Што и ти сам знаш – јер осећаш запањујући задах трулежи око себе, па у страху смрад проглашаваш за луксузни парфем, у покушају да анестезираш све око себе. И док ће историја неке с презиром и гнушањем памтити по последњој одбрани Берлина, неке друге ће, по злу памтити – по последњој одбрани моралних наказа.

Јер, како рече професор Владета Јанковић (који је крив, јер није купио диплому и плагирао докторат) ово што си написао је „једна бесрамна, подла и озбиљно опасна оргија радикалског популизма“. То и јесте трактат једног бесрамног радикалског ратног хушкача, који је каријеру започео претњом „убићемо сто за једног“ Муслимана, сада ангажованог на промоцији куповине лажних диплома, у новорадикалској акцији: „Образоваћемо сто за једног“. У британском Сава центру – који је напрасно постао напредњачки Кембриџ.

Остаје само да Министарство просвете јавно обзнани колико филмова одгледаних у Сава центру се признаје као завршени факултет. Па да све буде легално. За то време ће најбесрамнији примерак макете премијерке – беспризорно, одурно и безобразно пљувати у лице јавности немоћном изјавом да њу не интересује шта се дешавало пре 15 година. Јер за њу је лоповлук орочен, а не трајан.

Зато те поздрављам твојим традиционалним поздравом:

Живеле нам лажне дипломе – од дичног министра, до мастер Томе!

Заувек ваш
послушни грађанин,
Срба

П. С.
У енциклопедији твоје труле државе на посебном месту ће бити једна одредница: САВАЧКИ КЛАН – напредњачка мафијашка организација оних који су „дипломирали“ на територији британског Сава центра – у сред Београда, где су потом и нострификовали диплому, издату у страној држави Србији.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Писмо гоничу елите

* Обавезна поља