miroslav_620x0БЕОГРАД –Специјални суд у Београду заказао је за 14. новембар, почетак главног претреса (суђења) власнику Делта холдинга Мирославу Мишковићу и још десеторици оптужених за малверзације са путарским предузећима пошто је данас окончано припремно рочиште.

Суђење је планирано за 15. новембар и биће одржано у згради Специјалног суда у Устаничкој улици, рекла је Танјугу портпарол Суда Душица Ристић.

Припремно рочиште завршено је вечерас после 19 часова, а трајало је четири радна дана и одржано је без присуства јавности, сходно закону, а суђењу ће јавност моћи да присуствује.

Дашњем рочишту у Палати правде присуствао је и Мирослав Мишковић, као и остали оптужени.

Током припремног рочишта Тужилаштво за организовани криминал и браниоци свих оптужених представили су Суду своје доказне предлоге који ће бити извођени током суђења.

Због тајности припремног рочишта, не могу се јавно објављивати подаци о томе како су се о кривици изјаснили оптужени, као и које су доказе у своју корист предложили суду да изведе током суђења.

Осим Мирослава Мишковића, на оптуженичкој клупи је његов син Марко, затим власник Нибанс групе Мило Ђурашковић и још осам оптужених.

Они се терете да су оштетили путарска предузећа за око 30 милиона евра.

Власник „Делта холдинга” Мишковић пуштен је 23. јула из притвора, који му је замењен јемством од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд – ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу. Иста ова мера предвиђена је и за његовог сина Марка, коме је 7. октобра укинут кућни притвор за јемство хипотеком на локал вредности 3,3 милиона евра.

У кућном притвору је остао власник Нибенс групе Мило Ђурашковић, док се остали оптужени бране са слободе.

После шест месеци истраге, тужилаштво је у мају подигло оптужницу против њих тројице и још осам осумњицених за незаконито извлачење и присвајање финансијских средстава и имовине из више предузећа за путеве у периоду од 2005. до 2010. године.

Тужилаштво сумња да су на тај начин оштетили путарска предузеца за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара.

Мирослав Мишковић саслушан је у четвртак 17. октобра у својству грађанина у полицији у вези пословања своје компаније са фирмама одбеглог нарко боса Дарка Шарића.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Почетак суђења Мишковићу у новембру

* Обавезна поља