polinskajaГлавни тужилац Републике Крим је Наталија Поклонскаја (33), која навршава прву годину свог мандата. Иако јој Украјинци скоро свакодневно прете доживотном робијом, али и смрћу, она каже да их се не плаши.

– Запослени у украјинском Тужилаштву ме скоро свакодневно зову и упућују најгнусније претње, од тога да ће ме „бацити у тамницу“, до тога да ће ме „убити и раскомадати“ – изјавила је Поклонскаја у интервјуу за новинску агенцију Тас.

На место државног тужиоца Републике Крим дошла је пре тачно годину дана, 11. марта 2014. године.

– Украјинци су ми отворено и директно запретили да ме, уколико се моментално не повучем са места тужиоца, чека комби пун специјалаца који ће ме ухапсити и одвући у тамницу. Одговорила сам им да бих пре робијала него служила фашистима – рекла је лепа Рускиња.

Наталију је на садашњу позицију поставио тадашњи премијер Крима Сергеј Аксјонов, иако су се пре тога познавали свега неколико дана.

Иако је пре ње постојао један кандидат за позицију главног тужиоца, који је одустао у последњем тренутку, Поклонскаја се ниједног тренутка није двоумила када је примила позив Аксјонова.

– Била сам почаствована, и нисам осећала никакав страх. Прихватала сам велику одговорност, и рекла сам себи: „сада ћеш одрадити посао, а плашићеш се касније“. Морали смо да људима ставимо до знања да сви имамо заједнички циљ – изјавила је Наталија за руске медије.

Видео снимак са њене прве званичне конференције за штампу постао је један од гледанијих клипова на сајту „Јутјуб“, а многи су били опчињени њеном лепотом.

Ускоро је Наталија Поклонскаја постала права звезда, а куриозитет је да је омиљена највише у Јапану, где је добила надимак „Слатка тужитељка“, и чак постоји и култ њених следбеника који себе називају „Наталијати“.

Ипак, она је јасно изјавила да је толика медијска пажња чини несрећном, и пре свега омета у послу.

– Ја сам адвокат, а не Покемон – поручила је лепа тужитељка, која је у децембру била мета атентата, односно покушаја који је осујећен и пре него што је Поклонскаја и доспела у опасност.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Полинскаја на мети украјинске хунте

* Обавезна поља