drogaВАЉЕВО – Припадници Сектора унутрашње контроле МУП-а Србије ухапсили су Дејана Суботића, шефа Одсека за сузбијање криминалитета ПУ Ваљево, и његовог колегу Милана Ћулафића, вођу групе за сузбијање наркоманије, због сумње да су примали мито. Како сазнајемо, новац су узимали од ваљевских дилера како би их „заштитили“ од полицијских истрага.

– За по 1.500 евра месечно, већ седам година, дилери су од шефа Одсека добијали информације када их полиција истражује и када њихове мобилне телефоне прислушкује полиција – каже извор „Блица“.

Наш саговорник открива да је постојао договор да се не хапсе дилери под „заштитом“ Суботића и Ћулафића, а на волшебан начин затваране су истраге о трговцима наркотицима који су за то плаћали двојицу полицајаца.

– Полицајце који су ипак настављали истраге, али су рапоређивани на друга радна места – наводи наш саговорник.

У МУП-у имају транскрипте разговора тројице дилера са Суботићем, као и њихове писане изјаве, по којима га терете да их је за новац обавештавао о акцијама полиције.

Двојица ваљевских полицајаца су ухапшени после пријаве локалних дилера Горана Ђ, Ненада С. и извесног младића познатог под надимком „Гуштер“, које су Суботић и Ћулафић ухапсили пре неколико година због поседовања наркотика. Ухапшен је, а затим и осуђена супруга дилера Горана Ђ. код које је у фебруару заплењено 1.200 грама хероина. Због тога је хапшење Суботића и Ћулафића изазвало незадовољство међу запосленима у СУП-у Ваљево.

Суботић и Ћулафић су и дрогу заплењену у разним акцијама у Ваљеву враћали на тржиште посредством „својих“ дилера, а за килограм хероина су узимали 10.000 евра. Уместо дроге у кесе су стављали парацетамол.

Суботић је у првој изјави колегама из СУК-а негирао тврдње дилера, објашњавајући да је реч о особама које је раније хапсио и да га за мито терете из освете.

Државни секретар МУП-а задужен за унутрашњу контролу и међународну сарадњу Владимир Божовић објашњава за „Блиц“ да се акција наставља.

– Ово је само врх леденог берга – додаје Божовић.

Колеге ухапшених полицајаца сумњају да је хапшење подметнуто и наводе да су ове године у Ваљеву забележене рекордне заплене. За седам месеци заплењено је око 30 килограма разних наркотика. Суботић и Ћулафић учествовали су и у последњој акцији када је откривена лабораторија марихуане Немање Т. (30) из Земуна.

Враћен на посао

Милан Ћулафић је у жижу интересовања доспео крајем 2012. када је осумњичен да је у једној од рација на дилере, по тврдњама родитеља, претукао малолетника. Ћулафић је интервенисао због сумње да група младих код дискотеке „Азуро” конзумира дрогу, а приликом легитимисања један од њих га је ударио песницом, па је инспектор претукао малолетника. Након тог инцидента, био је удаљен са посла, али је после жалбе враћен у службу до окончања поступка.

– Ћулафић је ревносан полицајац који је водио бројне акције хапшења у којима је заплењено више килограма наркотика. Верујем да ће истрага разјаснити све чињенице о њему – истиче за „Блиц” Небојша Перовић, Ћулафтићев адвокат.

Вељовић: Настављамо

Директор српске полиције Милорад Вељовић изјавио је да ова хапшења нису крај обрачуна против корумпираних полицајаца. Он је навео да полиција мора бити пример у борби против криминала и корупције. Вељовић је додао да ће успешност у борби против криминала и корупције бити повод за кадровске промене.

Ђајић: Почетак

Начелник ваљевске полиције Предраг Ђајић је рекао да не може детаљније да говори о хапшењу, пошто „прича није заокружена”.

Трећи човек

Дејан Суботић је био трећи човек у ваљевској Полицијској управи. Његово хапшење изненадило је ваљевске полицајце.

– Био је изузетан професионалац, који је завршио Правни факултет. Шеф Одсека постао је пре четири године након хапшења групе Милана Лазаревића коме се суди у Специјалном суду – прича за „Блиц“ један од полицијских инспектора.

Оставите коментар

Оставите коментар на Полицајци плаћани од дилера?

* Обавезна поља