novi-pazarНОВИ ПАЗАР – Група од педесетак припадника навијачких група из Новог Пазара, која је припремала „одбрану” тог града од „четника”, чији долазак у тај град је био најављен за данас, разишла се након „шетње” градом.

Група од десетак припадника Четничког покрета, предвођена председником Братиславом Живковићем, заустављена је у Краљеву, речено је Танјугу у тој полицијској управи.

Полиција их је, кажу, зауставила када су из манастира Жича кренули пут Новог Пазара.

У Новом Пазару је мирно, а полиција је предузела све безбедносне мере како би се избегли евентуални инциденти.

Сви прилазни путеви том граду су под контролом, иако, како је Танјугу речено у новопазарској полицији, за данас није ни било званично најављених скупова, осим скупа који ће бити одржан вечерас на централном градском тргу, а поводом предстојећих избора за Националнин савет Бошњака, на коме ће говорити санџачки муфтија Муамер Зукорлић.

Бошњачки портали објавили су информације о доласку „четника” и њихове фотографије, као и да им је полиција онемогућила прилаз граду.

Живковићеви четници су долазак у Нови Пазар најавили још из Украјине, као одговор на појављивање групе Бошњака у зеленим униформама и са црвеним фесовима, која се недавно нашла у колони током похода на Хаџет у Пазару.

Они су тада поручили да ће одржати молитву у Петровој цркви, која је данас превентивно била затворена, и обележити годишњицу ослобађања Новог Пазара од Турака. Најавили су и да ће обележити место где ће подићи споменик ослободиоцу, генералу Петру Живковићу, а потом и прошетати градом.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Полиција зауставила четнике

* Обавезна поља