Marija-Zaharova-SrbijaMОСКВА  – Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се на позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО, што представља понижење за ту земљу, оценила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Речено им је, а посебно Црној Гори: ‘Морате да будете у НАТО, јер је то у интересу ваше безбедности. Ми ћемо вас заштитити.’ Они исто кажу и Србији. Како можете да штитите ту земљу кад, упркос расположивим информацијама да људе држе као таоце, ви их бомбардујете. О каквој безбедности причате? То је посебна врста понижења, покушај да се наметне стокхолмски синдром, кад присилите жртву да вас воли и да јавно призна да жели да буде са вама”, истакла је Захарова, а пренела агенција Тас с.

Двоје запослених амбасаде Србије у Триполију, отети у новембру 2015. године, погинули су прошле недеље у америчким ударима на камп такозване Исламске државе у Сабрати у Либији.

„Тужно је то што су ту информацију доставили Eф-Би-Ај и ЦИА, то су рекле српске власти. Односно, оне су знале. Сада Еф-Би-Ај и ЦИА поричу да су знали где се налазе таоци”, навела је портпаролка руског Министарства.

Захарова је, гостујући у емисији на ТВ Русија, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се дешава буквално следећег дана да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

„Буквално пре пар дана имали смо још једно подметање кроз турске медије у вези са тим да су руске снаге наводно бомбардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве Исламске државе у Либији и том приликом убијена су два службеника српске амбасаде”, навела је она и додала да су се САД извиниле Србији.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Понижавајуће увлачење Србије у НАТО

* Обавезна поља