pescanikБЕОГРАД – Сајт портала „Пешчаник” данас је поново оборен, објављено је на његовом Фејсбук налогу.

На сајту је претходно објављен текст „Ректор Мића, Барон Минхаузен, или како је министров ментор загубио докторат” који под знак питања ставља постојање доктората власника и ректора Универзитета Мегатренд Миће Јовановића.

У тексту се подсећа на Јовановићеву званичну биографију, према којој је он докторирао на „Лондонском универзитету” 1983. године, а осам година касније и на Универзитету у Марибору.

Аутори текста, Марко Милановић и Миљана Радивојевић, међутим, наводе да је истраживањем утврђено да Лондонски универзитет представља федерацију других универзитета те да на њему није могуће докторирати.

Др Марко Милановић је ванредни професор на Правном факултету Универзитета у Нотингему. Др Миљана Радивојевић је постдокторанд на Институту за археологију универзитетског колеџа Лондон.

Осим тога, утврђено је да се докторат Миће Јовановића не налази ни у једном од доступних каталога или некој од база података за докторске дисертације у Великој Британији.

Аутори текста контактирали су професора Стивена Вуда са Лондонске школе за економију и упитали га да ли је био Јовановићев ментор, као што је наведено у биографији ректора Мегатренда, раније објављеној у листу Прес с.

„Ја нисам био ментор Мићи Јовановићу као докторском кандидату на ЛСЕ. Он никад није био регистрован као студент на ЛСЕ”, одговорио је Вуд.

Говорећи о данашњем обарању портала Пешчаник, његова уредница Светлана Лукић је у изјави агенцији Бета навела да се ради о масивном нападу на тај портал и да се тренутно чека извештај вебмастера о томе.

Она је подсетила да је портал Пешцаник на исти начин био оборен прошлог викенда након што је објавио текст којим се указује на озбиљне индиције да је део доктората министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића плагијат.

МУП је спровео истрагу али још нису објављени резултати.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Поново оборен сајт Пешчаника

* Обавезна поља