napredni-klub_1БЕОГРАД – Уз најдубље саучешће породици страдалог литванског полицајца, питамо председника и потпредседника српске Владе: ко је убио полицајца Еулекса? С обзиром на то да без истраге и суђења већ знају кривца (чим знају да је Србин) желимо да се јавности саопшти његово име и презиме.

Лицемерно је што највиши званичници Србије, пре свега Александар Вучић, иступају као да је убиство починио један Србин или неко са територије уже Србије, притом најављујући „жесток одговор“. Познато је да су у неколико наврата током протеклих година Срби на северу АП КиМ често били мета малтретирања тзв. косовске полиције и КФОР-а кроз претресања кућа у потрази за оружјем, које у много случајева никада није нађено!

Напредни клуб зато пита: какав је то „жесток одговор“ Србије? Да ли ће понижена Србија сада да ратује против сопственог народа на северу АП КиМ? Притом, подсећамо да Србија нема право да пошаље своје снаге безбедности у своју јужну покрајину без сагласности НАТО. Или ће, за потребе рата против свог народа – то ипак бити дозвољено из Берлина и Брисела?!

Ако се понижена Србија одлучи на тај корак упозоравамо да ова владајућа гарнитура рат још једино није изгубила против сопственог народа!

Шизофрено је што убицу несрећног полицајца потпредседник Владе назива екстремистом и терористом јер је својевремено исто тако називао и Хашима Тачија, са којим се сада рукује и преговара у Бриселу. С обзиром на то какав однос наша Влада има према екстремистима и терористима (на пример – са Хашимом Тачијем), очекујемо да убицу за неколико година одликују и поставе, барем, за министра без портфеља задуженог за дипломатске односе са Косовом (без звездице) или за Првог заменика координатора свих безбедносних служби у Србији.

Напредни Клуб


Извор: Напредни Клуб

Оставите коментар

Оставите коментар на (Пот)председниче владе: Ко је убио полицајца Еулекса?

* Обавезна поља