demokratska strankaБЕОГРАД – Изјава председника Демократске странке Драгана Ђиласа да постоји петиција за заказивање ванредне скупштине у ДС, а да су у том послу „најактивнији Слободан Хомен и Владислав Јовановић“, уместо реакције „прозваних“, изазвала је њихово неодазивање позивима и одбијање било каквих изјава.

За разлику од Хомена, креатора „реформе правосуђа“ коју је критиковала ЕУ, који се уопште није одазвао позивима Данаса, Јовановић, народни посланик ДС из Прокупља и бивши председник те општине, кратко нам је рекао: „Не желим јавно да коментаришем унутарстраначка питања“.

С друге стране, почасни председник ДС Борис Тадић је у писаној изјави достављеној Данасу одговорио на Ђиласов апел да треба јасно да каже жели ли да буде председник: „Свако моје обраћање путем медија другим члановима Демократске странке, па и председнику странке, представљало би директно кршење Статута ДС. Таква врста комуникације није дозвољена статутом од оснивања странке до данас“.

Драган Ђилас је јуче рекао да „Борис Тадић треба да искрено каже да ли жели да буде председник странке“. „Ако жели, нека каже да жели, па да види има ли већину, па да идемо на скупштину. Ако не жели, а жели да помогне, онда треба са много више енергије и активније говори оно што мисли, без обзира на то да ли се ми слажемо“, рекао је Ђилас и додао да у ДС има подршку Главног одбора и чланства, а да „нема подршку оних функционера који мисле да и ДС треба да стане у ред испред канцеларије Александра Вучића“.

У писаној изјави Тадић је истакао да, када је реч о питању његовог будућег ангажовања у политици, које се у последње време поставља у медијима, „више пута сам недвосмислено рекао да модалитет тог ангажовања неће бити диктиран мојим жељама, већ потребама и околностима које диктира политичка реалност“. На питање каква је, онда, његова процена околности и политичке реалности, Тадић нас је оставио без одговора.

И Драган Шутановац, функционер ДС за којег се у медијима увелико спекулише да учествује у покушајима обарања Драгана Ђиласа, одбио је јуче да за наш лист коментарише изјаву председника ДС речима: „Не желим да коментаришем у јавности унутрашња догађања у ДС“. Он је, међутим, додао и да не учествује у иницијативи за прикупљање потписа за заказивање ванредне страначке скупштине.

Шеф посланичке групе ДС у Скупштини Србије Борислав Стефановић за Данас каже да не жели да коментарише „побуну“ унутар странке, односно да је председник странке Драган Ђилас све рекао и да су даљи коментари излишни.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Превирања унутар ДС-а

* Обавезна поља