aleksandar-cepurin-uniformaУ амбасади Русије вечерас је одржан пријем поводом Дана Русије, а амбасадор те земље у Београду Александар Чепурин поручио је да вишевековну историју Русије и Србију вежу цивилизацијски корени, победе и успеси.

 

Чепурин је на пријему, којем је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, истакао да је Србија јачала када је Русија била снажна.

“Наше земље обично следе успоне и падове једна друге“, рекао је Чепурин истичући да је у интересу Русије просперитет Србије и њен успех.

Он је додао да су пријатељска осећања „наших народа“ важна основа будућности „наших држава“.

„Сигуран сам да смо по кључним питањима стратешки савезници, по питању Косова, задатака привредног развоја, интереса садашње и будуће Европе, словенског и православног света“, рекао је он у Амбасади Русије у Београду.

Пријему су присуствовали и министри у српској влади – грађевине Зорана Михајловић, за европске интегације Јадранка Јоксимовић, привреде Жељко Сертић, рада Александар Вулин, за ванредне ситуације Велимир Илић, спората Вања Удовичић, одбране Братислав Гашић, културе Ивана Тасовца.

 

Пристуни су били и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, председница ДСС Санда Рашковић Ивић, принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, амбасадори Ирана, Италије, Велике Британије, Кине, Шведске, као и други представници дипломатског кора и личности из јавног живота.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Пријем код Чепурина поводом дана Русије

* Обавезна поља