ALEKSANDAR BIJELICБЕОГРАД – Бившем градском менаџеру Александру Бијелићу и његовим бившим сарадницима, осумњиченим за злоупотребу положаја, одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

Они ће сутра или прекосутра бити саслушани код надлежног тужиоца у Вишем суду због сумњи да су злоупотребили службени положај, рекао је новинарима адвокат Небојша Перовић који заступа директора предузећа „Балкан градња“ Милана Зекића.

Перовић је испред зграде београдске полиције, рекао новинарима да с обзиром да је оснивачу предузећа „Балкан градња“ Станку Божићу позлило и да је колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар, да постоји вероватноћа да му решење о полицијском задржавању можда није ни уручено.

Он је додао да Бијелић и његови бивши сарадници данас нису саслушани због сумњи у малверзације у вези са реконструкцијом Булевара Краља Александра у Београду, већ да им је само уручено решење о полицијском задржавању.

Милорад Вељовић: Овде нема политичке позадине

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је Танјугу да ће они у законском року бити предати Вишем тужилаштву у Београду на даље процесуирање.

 

„Овде нема политичке позадине. Полиција је у складу са тужилаштвом радила свој посао у складу са законом и ми ћемо то и даље радити. Неће бити нико заштићен, без обзира на то о коме се ради и каква је чија улога“, истакао је Вељовић.

Према његовим речима, полиција је дошла до сазнања да је фирма „Балкан градња“ фаворизована на тендеру за реконструкцију Булевара краља Александра, јер су одређене фирме које су биле далеко повољније на одстрањене из процеса јавне набавке.

„Налог је био да ‘Балкан градња’ добије тај посао. На основу извршених провера које је спровела Полицијска управа Београд, у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Београду, утврђено је да је на овај начин град Београд оштећен за износ од преко шест милиона евра“, прецизирао је Вељовић.

Александар Бијелић, бивши директор Агенције за инвестиције, Марко Благојевић и још пет особа саслушани су у суботу у оквиру предистражног поступка у вези са реконструкцијом Булевара краља Александра, саопштила је тада Дирекција полиције и Полицијска управа Београд, наводећи да се сумња да је незаконитим избором понуђача буџет Града Београда оштећен за око шест милиона евра.

Лидер ДС Драган Ђилас рекао је у суботу да нико из његовог тима у време док је био градоначелник Београда није прекршио закон, укључујући и Бијелића и Благојевића.

„Поносан сам на све што сам урадио са својим тимом и сигуран сам да нико из мог тима није прекршио закон и захваљујући томе Београд данас изгелда како изгледа“, рекао је Ђилас, на конференцији за новинаре.

Бијелић је на конференцији за новинаре, која је одржана прошле седмице, изјавио да је све радио по закону и да је спреман да се одазове позиву надлежних органа, а имовину уредно пријављивао.

Он је тада, поводом медијских написа да ће бити ухапшен, рекао да нема потребе да се у таблоидима најављује његово хапшење.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Притвор за Бијелића и његове сараднике

* Обавезна поља