vucic-13БЕОГРАД – Одлука о забрани Параде поноса била је једино могућа, изјавио је вечерас први потпредседник Владе Србије Александар Вучић и нагласио да је „боље да добијемо неколико саопштења и тешких речи против нас, него да било чији родитељ закука због наше неодговорности“.

– Таква одлука је донета из чисто безбедносних, а не политичких разлога – објаснио је Вучић у емисији „Тешка реч“ Телевизије Пинк, напомињући да нико од учесника параде не би страдао, али би припадници полиције и нападачи. Осим тога, и последице по имовину у Београду би биле велике – указао је Вучић и оценио да одлука о забрани параде није политички популарна, „али мирно спавамо, јер нико није страдао“.

Вучић је нагласио да је наша обавеза да поштујемо различитости и права свих мањина, као и да их заштитимо. Он сматра да права ЛГБТ заједнице нису угрожена.

– Наше друштво ће у будућности бити спремно за параду, али наша је обавеза да у међувремену буде безбедност за све и да спречимо рат на улицама – поручио је Вучић.

Према његовим речима, ако неко на Западу мисли да је велики грех Србије што није одржана Парада поноса, ми смо изабрани да штитимо интересе наше земље.

Он је додао и да је о томе отворено разговарао и са шефом Делегације Европске уније у Србији, амбасадором Мајклом Девенпортом.

– Боље да имамо неколико саопштења и тешких речи против нас, него да било чији родитељ закука због наше неодговорности – поручио је Вучић.

Он је подсетио да је пре две године и власт Демократске странке забранила Параду поноса, иако га сада ДС напада због истог поступка.

Приче о диктатури део плана лобија чији су интереси угрожžени

Вучић је рекао да ти људи не размишљају о будућности Срибје и ономе што је добро за „нашу децу“.

Вучић је навео да су за диктатуру оптуживани и Маргарет Тачер, Шарл де Гол и Хелмут Кол – Кол зато што је без референдума укинуо немачку марку и увео земљу у еврозону, а данас су му Немци због тога захвални.

– Много бољи од мене називани су тим именима. И то што ме сви нападају, ја сам на то поносан, јер то говори о разлици која постоји између мене и осталих лидера политичких странка. Ја сам променио приступ и начин вођења политике у Србији и угрозио сам интересе многих. Нисам се либио и плашио да са најмоћнијима и најопаснијима уђем у сукоб уколико су нешто стицали криминалним радњама – рекао је Вучић.

Он је нагласио да разуме кад се каже да се „хапшења не мажу на хлеб“, али да је уверен да је порука да се крађа и криминал не исплате – веома важна порука.

Вучић је истакао да постоје три нивоа са којих се пропагира таква слика о Србији, са једне стране кроз медије који су под контролом поједних политичара и тајкуна и чији је посао да сваки дан пишу о, како је рекао, тобожњој диктатури, а са друге да свакога ко би рекао нешто добро о актуленој Влади и политици коју води буде критикован у медијима и оптужен да се „улизује“.

Вучић је као пример навео Весну Пешић, Срђу Поповића, Ненада Чанка и Вука Драшковића.

– Ако ико каже ишта позитивно ставља се на стуб срама… Осим тога, и трећи ниво напада је покушај да се говори о катастрофичним и катаклизмичним решењима, а да се позитивне ствари не помињу – рекао је Вучић у емисији „Тешка реч“ на ТВ Пинк.

Могуће замрзавање запошљавања у јавној управи

Вучић је најавио вечерас могућност замрзавања запошљавања у јавној администрацији и додао да ће о томе разговарати са премијером Србије Ивицом Дачићем.

– Спреман сам да наредних дана направимо договор да замрзнемо могућност запошљавања у јавној администрацији и да то сведемо на 50 током године, дакле, на минимум, да то буду изузеци, онда кад су у питанају најстручнија лица – казао је Вучић на ТВ Пинк.

Он је нагласио да се тиме најзад зауставља страначко запошљавање и да иза тога може полако, али сигурно да се крене у реформу јавне администрације.

Вучић је рекао и да се то неће свидети ни једној странци, па ни СНС, али да то мора да се спроведе, јер ће омогућити да се отварају приватни бизниси и створи здрава економија.

Привремена управа, па избори, за шест месеци

Вучић је изјавио да ће после истека техничког мандата градоначелника Драгана Ђиласа, 24. октобра, бити формиран привремени орган управе, а да ће се свакако ићи на изборе у наредних шест месеци.

Вучић је рекао да се неће ићи на избор новог градоначленика из већине која је формирана уочи смене Ђиласа, истичући да представници ДСС не причају увек исте ствари и да није сигуран каква већина уопште постоји.

Он је додао да СНС за привремену управу припрема стручан тим, као и за предстојеће изборе, а да је спреман да разговора и са људима из ДС-а, па и са лидером ЛДП Ццедомиром Јовановићем о идејама за водјење града.

– Очигледно да ће до 23, 24. октобра Ђилас бити градоначленик у разуме се техничком мандату, после тога идемо на успостављање привременог органа, то је уобичајена процедура – рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Он је рекао да се боји да су дугови града и већи од 857 милиона, колико се процењује, те да ће градјани Београда и Србије бити шокирани кад буду изнети подаци о „резултатима“ маркетиншке политике која је водјена у главном граду.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Привремене мере за Београд

* Обавезна поља