donjecka republikaДанас 15. априла 2014. године млада Доњецка Народна Република подвргнута је војној агресији од стране Украјине.

Руководство Украјине, дошавши на власт као резултат војног противуставног преврата, покренуло је војне акције на територији Доњецке Народне Републике, користећи војнике украјинских оружаних снага, бојовнике незаконитих војних формација и најамника приватних иностраних војних компанија, које финансирају САД.

Скривањем под лажне изјаве о тобоже спровођењу антитерористичке операције, у ствари је објављен рат против народа с ангажовањем тешке бојеве технике и авијације. Опасности је подвргнут живот мирних становника. По упозорењу Кијева, није искључена могућност наношења масовних ракетних удара и бомбардовања градова.

На тај начин, фашистички режим Украјине, подржан и финансиран САД и земљама Западне Европе, фактички је отпочео геноцид рускојезичког становништва на територији Доњецке Народне Републике.

Образовање Доњецке Народне Републике је објективна реалност, чија је нужност проистекла услед потпуног губитка државности Украјине после противуставног преврата, и с циљем заштите уставних права и слобода грађана који живе на њеној територији.

Препознајући себе као последњу препреку агресору на путу уништења Русије, народ и руководство Доњецке Народне Републике, команда и састав Армије Југо-Истока изјављују да ће агресор добити достојни и тренутан отпор.

Захтевамо од реакционарних кругова САД и Западне Европе, који су благословили кијевски режим на насилну операцију, да зауставе агресију и ускрате подршку и финансирање незаконитих „власти“ Украјине.

Обраћамо се многонационалном народу РФ, нашој руској браћи, властима Руске Федерације и лично Владимиру Владимировичу Путину с молбом да пруже дипломатску, хуманитарну и, ако је могуће, војну помоћ Доњецкој Народној Републици, да иступе као гарант њене безбедности, да обуздају казнене експедиције које су забраздиле, да успоставе мир и обезбеде спровођење мирног народног референдума.

Молимо многонационални народ РФ, нашу руску браћу, власти Руске Федерације и лично Владимира Владимировича Путина да размотре питање о признавању Доњецке Народне Републике, као субјекта међународног права, и о закључењу споразума о политичкој, економској и војној сарадњи.

Ми смо, људи свих 180 националности Донбаса, Руси.

Као Руси смо се родили, као Руси живимо и, ако је потребно, погинућемо.

С нама су Бог и Русија.

Непријатељ ће бити разбијен.

Победа ће бити наша!


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Проглас Доњецке Републике

* Обавезна поља