dejvid-kameronЛОНДОН – Хиљаде људи су изашле на улице Лондона протестујући и осуђујући премијера Дејвида Камерона због његове умешаности у аферу „Панамски папири”.

На десетине полицајаца формирале су живи штит док су хиљаде левичарских демонстраната тражиле Камеронову оставку, пренео је АП.

Британски премијер Дејвид Камерон признао је данас да није баш најбоље реаговао на објављивање информација у афери Панамски папири о томе да су многи политичари, богаташи скривали новац у пореским оазама, а међу којима се помиње и његово презиме.

„Ово није била сјајна недеља. Знам да је требало боље да реагујем, могао сам то боље”, рекао је Камерон на пролећном форуму своје Конзервативне странке у Лондону.

„Знам које поуке треба да извучем и извући ћу их. Не кривите Даунинг стрит 10 или безимене саветнике, кривите мене”, рекао је он.

Камерон и његов кабинет издали су четири саопштења о Панамским папирима пре него што је он у четвртак коначно признао да је имао 30.000 фунти у офшор фонду који је основао његов отац.

kameron-protesti

Признање је уследило након вишедневних притисака после објављивања такозваних „Панамских папира”.

„Имали смо 5.000 јединица у Инвестиционом фонду Блермор, који смо продали у јануару 2010. године. Њихова вредност је била око 30.000 фунти (37.000 евра), рекао је Камерон телевизији ИТВ.

„Ово су чињенице: купио сам акције у једном фонду – акције су као било какве друге и платио сам порез на њих на исти такав начин. Продао сам те акције. Заправо продао сам све акције које сам имао кад сам постао премијер”, рекао је Камерон, преноси АФП.

Он је најавио да ће обелоданити информације о својој пореској пријави, не само за ову годину већ и за претходне јер, како је навео, жели да буде отворен и транспарентан.

„Бићу прови премијер, први лидер водеће политичке странке који ће то урадити и мислим да је то исправно”, рекао је он, преноси Танјуг.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Протести против Камерона у Лондону

* Обавезна поља