putin6МОСКВА – Руски председник Владимир Путин је изјавио, како је приликом расправе америчке владе о ударима по Сирији, у америчком Конгресу, изречена отворена лаж, када је речено, да употреба силе неће довести до јачања позиције „Ал-Каиде“ у овој земљи и да ова терористичка група није на њеној територији, како саопштавају РИА Новости.

Ову лаж, како је изјавио председник Путин, изрекао jе у Конгресу Амерички државни секретар Џон Кери.

Невероватно је како они отворено лажу – рекао је Путин. Путин је затим изјавио, да се „Ал-Каида“ бори на страни сиријске опозиције, и један је од главни узрока сиријских подела.

Најосновнија борбена јединица  у Сирији је такозвана „Ал-Нусра“, кoja је „Ал-Каидин“ огранак и Американци знају све о томе. Зна и Кери. И зато не само да није лепо, него је просто невероватно, да они тако отворено лажу. А ми комуницирамо са њима, верујемо да су то пристојни људи! – рекао је председник Русије.

Раније у расправи о стању у Сирији у америчком Конгресу је државни секретар изразио уверење да је „Ал-Нусра“ заиста повезана са „Ал Каидом“, и да неће бити у стању да преузме руковођење земљом, након америчке инвазије на Сирију. Америка то неће дозволити како би се тиме спречила опасност да хемијско оружјe не падне у руке терористичких организација.


Извор: novayagazeta.rs

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин – Кери лаже

* Обавезна поља