МОСКВА – Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија наставити да развија одбрамбени потенцијал земље и најавио да ће стратешке нуклеарне снаге те земље бити опремљене новим наоружањем.

„Опремаћемо све видове војске опремом и наоружањем најновије генерације. Првенствено се то тиче нуклеарних снага“, истакао је Путин.

Он је подсетио да ће до 2020. године опремљеност војске модерним наоружањем бити преко 60 одсто, а у појединим случајевима и 90 одсто, пренео је Спутњик

Руски председник је високо оценио изненадне провере борбене готовости руских оружаних снага, а посебну прошлонедељну вежбу руске Националне гарде.

Говорећи о ситуацији на међународној сцени, Путин је оценио да она изискује посебне услове када је реч о ангажману Службе за спољни обавештајни рад (СВР).

„Данашња ситуација изискује посебне услове рада, посебно када је реч о оперативној информацији ситуације у нестабилним зонама – на Блиском истоку, у Африци, као и у појединим деловима Азије“, рекао је Путин.

Руски председник сматра да је неопходно наставити усавршавање стратегије и тактике у борби против тероризма.

Руски ФСБ, како је рекао, у том домену веома добро ради свој посао, поготову када је реч о контраобавештајним пословима, борби против корупције и заштити кључних објеката инфраструктуре.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин најављује јачање нуклеарних снага

* Обавезна поља