putin-direktna-linija-1Стиче се утисак да Запад воли Русију само када је слаба и када јој треба слати хуманитарну помоћ, изјавио је Владимир Путин у интервјуу за документарни филм „Председник“ посвећен 15. годишњици почетка његовог првог мандата на месту шефа државе.

„Стичем понекад утисак да они нас воле када нам треба слати хуманитарну помоћ. Тада је све у реду, тада нам шаљу кромпира“, рекао је Путин у интервјуу Владимиру Соловјову, аутору филма који ће бити емитован 26. априла.

„У свету су решили да Русија престаје да постоји у садашњем облику. Питање је само било када ће се то десити и које ће бити последице“, навео је руски председник.

Русија не игра како други свирају

Путин је терористичке акте у Беслану и позоришту на Дубровки назвао најтежим тренуцима рада на челу државе. „Било је јасно колико је велика одговорност. Одлучио сам да другог избора нема и да треба ићи до краја“, рекао је руски председник говорећи о догађајима из 2004. у школи у Северној Осетији када је погинуло 335 особа од којих 186 ђака-талаца и у московском позоришту 2002. године, када је по званичним подацима погинуло 130 талаца.

Путин је у интервјуу рекао да комуницира са становништвом не зато што му требају алтернативни извори информација, већ зато што се осећа делом народа. „Не треба то да тражим, ја то све имам. Чак и не знам због чега. Тешко ми је да кажем, разумете. Једноставно, осећам се делом наше земље, делом народа“, рекао је председник Русије, који редовно одржава „Директну линију“ и одговара на питања грађана а са њима комуницира често и приликом посете регионима.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин о љубави Запада према Русији

* Обавезна поља