putin-pretnjaРуски председник Владимир Путин на седници Савета за међунационалне односе оштро је критиковао европску политику према мигрантима, а као једна од разлога због којих се такве политике не би требало придржавати навео је случај силовања српског дечака (10) на базену у Аустрији.

– Суд је ослободио мигранта на основу две ствари: мигрант није говорио језик земље у којој се налази и друго, није могао да разуме да га је дечак одбио. Не може да ми уђе у главу о чему су размишљали када су донели такву одлуку. Ни рационално не могу то да објасним – да ли та одлука последица осећаја кривице према мигантима? Шта се дешава? – упитао је Путин.

Руски председник рекао је да овај случај осликава „разводњавање националних вредности“ Аустрије, и додао да „земља која не може да одбрани децу нема будућност“.

Случај о коме је Путин говорио догодио се 2. децембра прошле година када је мигрант из Ирака иднетификован као Амир А. на базену у Бечу силовао дечака српског порекла.

Силоватељ је своје гнусно дело пред полицијом правдао речима да је „имао велику потребу, јер неколико месеци није имао сексуалне односе“.

Првобитно Амир А. осуђен је на шест година затвора, али му је суд поништио пресуду, уз образложење да није могао да разуме да дечак не жели да има односе са њим.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин осудио Аустријски однос према силовању српског дечака

* Обавезна поља