putin-direktna-linija-1Русија се противи легализацији тзв. лаких дрога и ту позицију треба активно промовисати на међународној арени, изјавио је Владимир Путин на седници председништва Државног савета, посвећеном борби против наркотика.

„Ми се безусловно противимо таквим приступима (једног броја земаља о легализацији) и ово гледиште је потребно активније промовисати на свим међународним платформама“, изјавио је шеф руске државе.

Према његовим речима, један број држава је покренуо праву кампању за легализацију одређених врста супстанци, тзв. лаких дрога.

Путин је нагласио важност међународне сарадње у сфери борбе са наркотицима рекавши да су, према досадашњој пракси, успеси у борби са нарко-претњом директно повезани са тесном сарадњом са међународним структурама и стручним органима из других земаља.

„Од сталне размене информација и праксе много зависи, због чега је потребно да се одржавају заједнички оперативни састанци, информативни састанци“, рекао је председник.

Он је додао да је на иницијативу Русије већ било организовано низ великих међународних форума против наркотика.

„Федерална служба за борбу против наркотика заједно са међународним организацијама треба активно да сарађује у сфери борбе против наркоманије и нарко-бизниса. Потребно је искористити све ауторитетне међународне платформе — пре свега УН, Шангајску организацију за сарадњу, БРИКС и ОДКБ“, навео је Путин.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин против „легализације“ лаких дрога

* Обавезна поља