Високе дипломате САД и Европе позивају своје украјинске сателите да чине све што могу да победе Русију на бојном пољу, али – пошто схватају да је то немогуће, у први план истурају другу замисао – да унесу раскол у наше друштво, да Русију разруше изнутра – рекао је Владимир Путин учествујући у заседању Колегијума Државног тужилаштва РФ у проширеном саставу.

Притом је оценио: „Само, ни то им не пролази. Наше друштво демонстрира зрелост и слогу и подржава Оружане снаге и њихове напоре усмерене на достизање неупитне безбедности саме Русије и подршку грађанима који живе у Донбасу».

Према његовим речима, руско друштво „подржава наше људе у Донбасу“, а на Западу од својих грађана правЕ будале, користећи за то монопол у инфо-порстору својих држава и у неким другим.

Путин је посебно истакао да се Русија последњих година суочава са санкционим притисцима са Запада који су без преседана:

„Одмах након што смо кренули у Специјалну војну операцију и започели подршку народним републикама Донбаса – притисци су се још више појачали“.

Путин је посебно говорио о задацима које очекују тужилаштво и све правосудне органе везано за специјалну војну операцију у Донбасу и Украјини.

Навео је да је током те операције откриено много најгрубљих кршења норми међународног права која су починиле неонацистичке јединице у Украјини и страни плаћеници:

„Ради се о убиствима цивила, коришћењу одраслих и деце као „живог штита“ и другим злочинима. Детаљну истрагу треба обавити и поводом отворених провокација против наших Оружаних Снага, укључујући и коришћење за то ресурса страних медија и друштвених мрежа“.

Додао је да треба „најодлучније пресецати све злочине на територији Руске Федерације”.

Путин одликује новинара Владимира Соловјова Фото: Кремлин.ру

Навео је да су јутрос органи ФСБ Русије осујетили деловање терористичке групе која је планирала убиство једног од најпознатијих руских телевизијских новинара Владимира Соловјова.

Додао је: „Наравно да ће они тврдити да то нема везе с њима, али су чињенице и докази необориви… Нама су поименце познати ментори из западних специјалних служби, пре свега, наравно, из ЦИА који раде са органима безбедности Украјине. Вероватно им дају такве савете. Ето вам на делу и односа према правима новинара и према извештавању, а то је генерално однос према људским правима. Они се брину једино о сопствениим правима. Неко полазећи од својих империјалних амбиција, неко по старим навикама из своје колонијалне прошлости. Али, то у Русији неће проћи.“


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин – Знамо имена агената који саветују Кијев

* Обавезна поља