beko-1-stranaБизнисмен Милан Беко рањен је са два метка испред своје куће на Сењаку, сазнаје „Блиц“. Како незванично сазањемо, он је одмах пребачен у београдски Ургентни цента. Беко је у болницу довезен без свести а са њим је био возач. Како нам је речено, Беко се тренутно налази у операционој сали.

Према првим информацијама из полиције, Беко је упуцан у сачекуши испред своје куће. Непознати нападач је Бека чекао у жбуњу и пуцао на Бека док је излазио из аутомобила.

Полиција трага за нападачем, а увиђај је у току. Како јавља репортер „Блица“, на месту напада су пронађене две чауре.

– Беко је задобио повреде абдомена. Оперисан је и за сада је стабилно – рекао је за „Блиц“ један од лекара Ургентног центра.

Како сазнајемо, операцији је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар.

Према првим информацијама, даљи напад је спречио возач Милана Бека који је убацио аутомобил у рикверц и испречио се између бизнисмена и нападача.

Бека је потом у болницу одвезао возач, који му је уједно и телохранитељ.

Полиција контролише возила у потрази за нападачем

Како сазнајемо, осим нападача који је пуцао у Бека, са њим је био још један младић, одевен у црно са капуљачом на глави, за кога се сумња да је био задужен за чување страже. Он је заједно са нападачем пешице побегао у непознатом правцу.

Полиција трага за нападачем, а увиђај је у току. Полиција је поставила контроле на излазима из града, а возила се засутављају и на кружном току на Топчидерској звезди, мосту „Газела“ и другим прометним локацијама.

Како јавља репортер „Блица“, на месту напада су пронађене две чауре, а на прозору аутомобила паркираног испред Бекове куће виде се рупе од метка. Улицу је потпуно блокирала полиција, а на место рањавања пристижу бројне новинарске екипе. За сада се није појавио нико од чланова породице Милана Бека.

На увиђају се појавио и Веселин Милић, начелник београдске полиције.

Пријатељи се окупљају испред Ургентног центра

Репортер „Блица“ јавља да се испред Ургентног центра окупљају Бекови пријатељи, међу којима су и Топлица Спасојевић, Милорад Вучелић, Зденко Томановић, Драган Бјелогрлић и Миодраг Костић.

Бизнисмен Милан Бекo није члан ниједне странке, мада је био министар у владама СПС, НД и ЈУЛ. Учестовао је у неколико највећих приватизација, а у последње време помињао се као кандидат за директора „Железница Србије“.

Беко је рођен у Херцег Новом. Дипломирао је 1997. на Саобраћајном факултету у Београду, али никада није радио у струци. Прво запослење било му је у позиција директора макетинга у маркетиншкој агенцији Спектра. Убрзо је постао сувласник Спектре заједно са Владимиром Поповићем Бебом. Након тога се окреће трговини и оснива фирму ДиБек.

У политику се укључује посредно кроз маркетиншку кампању ДС-а за изборе 1993. године. Касније постаје близак владајућој структури, па 1997, као нестраначки стручњак, постаје министар за власничку трансформацију у Влади Мирка Марјановића.

Остао је упамћен као аутор Закона о приватизацији који је важио до 2001. и по продаји 49 одсто власништва Телекома грчком ОТЕ-у и италијанском СТЕТ-у. Две године касније прелази у Савезну Владу Момира Булатовића.

Био је и председник УО крагујевачке “Заставе”, али је ту функцију напустио после бомбардовања 1999. године. На изборима 2000. године био је нестраначки кандидат за посланика на листи ЈУЛ-а. У 2000-тим учествовао је директно или посредно у неколико великих приватизација – куповини највећих српских млекара, “Књаз Милоша”, “Луке Београд”, као и приватизацији “Вечерњих новости” и “Ц маркета” са Мирославом Мишковићем. Отац је четворо деце.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Пуцано у Милана Бека

* Обавезна поља