vojislav seselj - konferencijaБЕОГРАД – Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да ће на предстојеће изборе та странка највероватније изаћи самостално, као и до сада.

„Од кад постоји СРС ми смо сами ишли и на републичке и на покрајинске и на локлане изборе, осим у „остељивим“ општинама у Србији где постоји већинска или скоро већинска структура припадника разних мањина, када смо били склони да правимо такозване „српске листе“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у просторијама СРС.

Додао је да радикали сматрају да је логично да свака странка иде самостално на изборе, а „она која не може да освоји цензус не треба ни да буде у парламенту“.

Подсетивши да је СРС већ доживела пад испод цензуса, Шешељ је изразио наду да се то „више никад неће поновити“.

„Хрватска ће водити антисрпску политику све док последњи Србин не буде отеран са њене територије“

БЕОГРАД – Лидер СРС Војислав Шешељ коментарисао је данас забрану ћирилице у Вуковару као очекиван потез, јер, како наводи, сви нивои власти у Хрватској воде искључиво антисрпску политику.

„Хрватска ће заправо ту политику да води све док последњи Србин не буде отеран са територије ове нове усташке државе која је формирана уз асистеницију западних сила и која се заснива на стотинама хиљада убијених и стотина хиљада протераних Срба“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у просторијама странке.

Он власт у Хрватској назива „усташком“, а колико је јак „усташлук“ говори, по њему, и прекид емисије у којој је гостовао Председник Српског народног већа Милорад Пуповац, један, од како је навео, наводних предводника Срба који живе у „границама усташке Хрватске државе“.

Како је појаснио, „Пуповац је од кад се појавио на политичкој сцени важио за човека режима, јер је био близак сваком режиму у Хрватској од Туђмана па даље“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Радикали самостално на изборе

* Обавезна поља