edi-rama-1(1)ТИРАНА – Албанија жели да побољша сарадњу са Србијом и да две земље заједнички напредују ка Европској унији, поручио је албански премијер Еди Рама.

Председник Владе Србије Александар Вучић у среду, 27. маја, посетиће Тирану.

„Ми желимо да побољшамо сарадњу са Србијом и да заједно постигнемо напредак на путу мира, сарадње и интеграције у ЕУ“, рекао је Рама за АФП, уочи Вучићеве посете, преноси Танјуг.

АФП истиче да ће то бити прва званична посета Албанији једног председника Владе Србије.

Вучић ће у среду разговарати са Рамом, а у четвртак ће говорити на економском форуму у Тирани, на којем учествују лидери земаља региона.

Албански премијер био је у посети Београду пре шест месеци, што је била прва посета једног председника албанске владе Србији у последњих 68 година.

Директор Прес-службе албанског премијера Ендри Фуга рекао је раније да ће Вучић допутовати у Тирану у среду у подне, а након званичне церемоније отићи ће у Палату Бригада где ће се одржати свечани пријем, пренела је албанска агенција АТА.

Вучић и Рама ће одржати тет-а-тет састанак после којег ће уследити и састанак две делегације. Затим би двојица премијера требало да одрже заједничку конференцију за новинаре.

Према речима портпарола албанске владе, још се чека да протокол премијера Србије потврди његове сусрете и са другим албанским званичницима као што су председник државе, председник скупштине или градоначелник Тиране.

Другог дана посете Тирани премијер Србије ће учествовати на првом заседању Бечког економског форума. Бечки економски форум окупиће премијере неколико јадранских и црноморских земаља, преноси АТА.

Вучић је недавно изјавио да је оптимиста пред пут у Албанију и истакао да тамо иде да гради добре односе, зато што Србија има јасну и добру политику и што је препозната као стуб стабилности у региону.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Рама најављује бољу сарадњу са Србијом

* Обавезна поља