Dodik_Interviju10_Politika_FOTO_Borislav_ZDRINJA.gifБАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас током састанка са делегацијом Парламента Велике Британије да је Српска институционално и политички стабилна, да поштује Устав и Дејтонски споразум и да је посвећена очувању својих уставних права и надлежности.

Додик је, током састанка којем је присуствовала и премијер Српске Жељка Цвијановић, указао на правно насиље високих представника које је резултирало преносом надлежности на ниво БиХ, додајући да би ситуација била знатно боља да су сви у потпуности поштовали изворни Дејтонски споразум.

Председник Републике објаснио је позицију Српске у односу на провођење одлуке „Сејдић и Финци“ и успостављање механизма координације у процесу европских интеграција, са посебним нагласком на састанак на високом нивоу који је 1. октобра одржан у Бриселу.

Додик је рекао да је Република Српска од почетка имала конструктиван приступ у решавању ових питања, додајући да је основни проблем у Федерацији БиХ, саопштено је из кабинета председника Републике Српске.

Додик и Цвијановићева упознали су делегацију Парламента Велике Британије о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, положају Српске у БиХ и ставовима представника Српске у погледу отворених питања, са посебним нагласком на процес европских интеграција.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Република Српска је стабилна

* Обавезна поља