manevri rusijaАвио-група на војним вежбама у Калињиградској области биће појачана тешким ловцима Су-27, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Ради ојачања авио-групације, на територију Калињинградске области пребачена је група Су-27 из Тверске области.

Данас су на аеродроме у Калињинградској области слетели најновији ловци-бомбардери Су-34 и извиђачки авиони Су-24МР из Вороњешке области“ – истичу у овом министарству.

Војници Балтичке флоте, Ваздушно-десантних снага и Ратног ваздухопловства Русије који учествују у вежбама под командом команданта Западног војног округа (ЗВО) на територији Калињинградске области завршавају пребацивање у и приступају планирању и припреми заједничких дејстава, додају из Министарства одбране Русије.

„У стању спремности за ваздушно патролирање налазе се авиони стратешке авијације Ту-22М3.

Ради управљања авијацијом у ваздуху и ваздушног извиђања у вежбама ће учествовати и авион за даљинско радарско откривање А-50“ – истакао је представник Министарства одбране РФ.

У Балтичком мору налази се и бродска групација од 24 брода и других пловних објеката различите намене.

„Одреди бродова извршавају задатке заштите државне границе Русије, заштите и безбедности воденог саобраћаја, организовања противваздушне одбране, тражења и откривања замишљеног противника“ – рекао је официр МО Русије.

Он је додао да је током извршавања задатака на мору корвета класе 20380 „Саобразитељниј“ извела гађање зенитним ракетама и успешно уништила надводне мете.

Обалске јединице морнаричке пешадије Балтичке флоте извеле су маршеве у предвиђене зоне, где су приступиле опремању пољских пунктова за управљање и утврђења, одрађивању тактичких дејстава на заштити обале од искрцавања морског десанта замишљеног противника, блокирању и уништавању илегалних наоружаних формација.

Војне вежбе у Калињинградској области одржавају се паралелно с војним вежбама NATO „Saber Strike-2014“ и „Baltops-2014“.

„Број ангажованих снага и средстава Министарства одбране Русије у војним вежбама у Калињинградској области упоредив је с бројем војника, оружја и војне технике који учествују у војним вежбама земаља NATO“ – саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Русија појачала снаге у маневрима на Балтику

* Обавезна поља