ruska-vojska-sistem-topolj-1МОСКВА – Руско министарство одбране саопштило је вечерас да је у региону Астрахана војска извела пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете из система Топољ. Маневри 150.000 војника успешно завршени

Руско министарство одбране саопштило је вечерас да је у региону Астрахана војска извела пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете из система Топољ.

Према речима представника за медије у Министарству Игора Јегорова, ракета „РС-12М“ лансирана је вечерас око 22 часа по локалном времену са централног вишенаменског полигона „Капустин Јар“ недалеко од Каспијског језера, пренела је агенција „Риа новости“.

„Циљ је био да се испита исправност бојевих глава на интерконтиненталним балистичким ракетама. Школско гађање обављено је са задатом тачношћу и ракета је погодила условни циљ на полигону у Казахстану“, наведено је у саопштењу Министарства.

Ракетни систем Топољ представља основну груписање стратешке ракетне снаге руске армије, а одликује га велика покретљивост.

Председник Путин, раније у току дана, је издао наредбу за повлачење трупама, са запада и у централном делу Русије, које су протекле неље послате на ванредне маневре.

У маневрима је учествовало 150.000 војника, 90 авиона, 800 оклопних возила, 80 ратних бродова… Путин је наредбу издао пошто је од министра одбране добио извештај да су маневри извршени успешно.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Русија успешно тестирала „Топољ“

* Обавезна поља