nikolic cepurin ukrajinaБЕОГРАД – Председник Србије истакао у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином да Србија и даље стоји на позицији неутралности у односу на Украјину.

„Наше искрено и одано пријатељство са Руском Федерацијом и моје лично поштовање према председнику Путину остаје неупитно“, истакао је Томислав Николић и изразио наду да ће се ситуација решити на миран начин кроз дијалог и компромис.

„Русија је заузела одлучан став да заштити своје суграђане и свој интерес и сматрам да треба да остане на путу да се проблем реши дипломатским путем, кроз дијалог“, истакао је Николић.

Чепурин је рекао да Русија цени пријатељство и принципијелан став Србије.

Он је такође пренео поруку председника Владимира Путина председнику Николићу у којој је указао на тешку ситуацију у украјинској економији и апелује на европске партнере да се спроведу хитне консултације на нивоу министара економије, финансија и енергетике ради разраде усаглашених мера за стабилизацију привреде Украјине и обезбеђење испоруке и транзита руског гаса у сагласности са потписаним уговорима.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Састали се Чепурин и Николић

* Обавезна поља