Nikolic-ZukorlicНОВИ ПАЗАР – Недавно је муфтија Зукорлић у једном јавном иступу поменуо како је време да Николић почне са испуњавањем обећања које му је дао приликом њиховог сусрета у Пазару 2011. године. Многи грађани Србије који су својевремено били запањени срдачношћу којом је Николић, тада председнички кандидат, примљен од стране анти-српски настројеног муфтије, данас се тога присећају и питају шта је то Николић обећао Зукорлићу? Одговор нам нуди Санџак-Прес:

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер еф. Зукорлић примио је 6. октобра 2011 на Интернационалном универзитету у Новом Пазару предсједника Српске напредне странке Томислава Николића.

У дугом разговору домаћини су госта упознали са проблемима Бошњака на простору Санџака, а у изјавама за медије након састанка и Главни муфтија и господин Николић су се сложили да су ови проблеми лако рјешиви уколико постоји воља да се они ријеше.

Главни муфтија је овом приликом истакао да никоме није у интересу да проблеми у Санџаку остану отворени и да је од изузетне важности да се ови проблеми рјешавају дијалогом.

Како сазнајемо Николић је обећао Муфтији рјешавање 5 горућих проблема у Санџаку:

1. брисање из регистра вјерских заједница паралелне исламске заједнице Адема Зилкића;

2. признање изборних резултата за БНВ из 2010.;

3. акредитација првог Универзитета у Санџаку;

4. враћање вакуфске имовине која је и даље под контролом државе;

5. враћање вјероучитеља на посао.

„Ријешења треба тражити у интересу свих, у интересу народа, у интересу заједница, а опет не на уштрп државе. Око већине питања, поготово када су у питању узроци проблема који овдје постоје смо се сагласили, и мислим да је од велике важности да и са овог политичког нивоа ја Бошњацима могу пренијети поруку да постоји спремност за разговоре и за тражењем адекватних рјешења. Овом приликом смо од господина Николића добили увјеравања да можемо у њему лично као и у политичкој партији коју предводи имати саговорника.“ – рекао је Главни муфтија.

Томислав Николић је нагласио да је ове вечери отворена нова страница у односима у Санџаку и да је у посјету дошао са жељом да се стање у Србији не квари и да сви грађани живе у миру, слози и разумијевању.

“Ја знам колика је улога господина Зукорлића у Санџаку, знам колико је учинио за свој народ и знам колико још може да учини. Превише се проблема натоложило у Санџаку да се може мирно посматрати и надам се да ћемо решити ове проблеме када будемо могли да одлучујемо о ономе што држава ради и да знате оно што говоримо данас да ћемо урадити када будемо на власти и ако победимо. Постоје конкретни проблеми које ми је господин Зукорлић изнео и мислим да већина тих проблема може да буде решавана и у кратком року нешто и у дужем. Али свакако верујте ми на реч које ја данас овде дајем ниједан проблем које ви имате неможе да остане а да њега немамо одговора” – рекао је Николић.


Извор: sandzakpress.net

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта је Николић обећао Зукорлићу

* Обавезна поља