Terzic novaБЕОГРАД – Одлазећи генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је данас да је оставку поднео на захтев навијача и додао да је дао све од себе како би клуб бележио добре резултате, на спортском, али и на плану финансија.

„Подносим неопозиву оставку јер су то од мене затражили навијачи. Одлазим тужан и поносан, тужан јер волим Звезду, а поносан јер сам дао пун допринос. Радио сам часно и професионално, по 14 сати дневно, а првих шест месеци нисам примио плату. Приватног новца сам позајмио Звезди, и нећу га тражити назад”, рекао је Терзић на ванредној конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је истакао да је могао сам боље да ради, али подсетио да када је дошао у клуб дуг био преко 50 милиона евра.

„Тада смо око два милиона евра били у блокади, преко 250 меница и без европског такмичења. Били смо пред банкротом, што је закључак финансијског ревизора и да је Звезда клинички мртав. Нико није спомињао титулу, већ стабилизацију. Годину дана касније дуг је смањен на 40 милиона евра, рад клуба није онемогућен. Добијена је лиценца, играчи више не туже клуб и имамо обезбеђене приходе од компаније Гаспром. Имамо пет квалитетних играча од којих очекујемо приход и план је да до краја Нове године смањимо дуг до 35 милиона евра. Управа је имала одличне резултате на плану стабилизације”, истакао је Терзић.

Он је рекао да не зна шта се то променило у последњих 15 дана када је у питању став навијача.

„Представник навијача је на Скупштини рекао да је ова управа најбоља, шта се десило у протеклих 15 дана, не знам одговор на то питање. Свестан сам да је јавност разочарана после другог места, али морам да питам да ли је титула била реална. Ово је сезона где је освајање титуле приоритет, довели смо тренера Божовића, најбољег са ових простора. Довели смо четири квалитетна странца, а имали смо у плану још толико долазака. Свестан сам да смо одиграли лоше на старту Суперлиге и да смо елиминисани из Европе“

Терзић је додао да су навијачи инсистирали да тренер Божовић остане, упркос томе што је најавио да ће отићи заједно са њим.

„Навијачи траже одмах резултате, самим тим оставке и навели да екипа игра слабо. Божовић је нудио оставку, али навијачи његову нису желели. Шизофрен захтев, како су сами изјавили. Познавајући снагу навијача Управни одбор није хтео да се конфротира са њима и расписао је изборе. Навијачи се нису сложили и захтевали су одмах оставке. Стојим на услузи клубу да се не би блокирао његов рад и остаћу до избора новог руководства. Новој управи желим срећу у раду и пуно успеха, закључио је Терзић и додао да ће, без обзира што је јуче рекао да су стопирани трансфери, данас чланови клуба постати Доналд и Плавшић, како би имали право наступа против Вождовца у наредном колу.

—————————————-

Александар Антић (Фото Танјуг)

Антић напустио УО Црвене звезде

БЕОГРАД – Министар рударства и енергетике Александар Антић поднео је данас оставку на место у Управном одбору ФК Црвена звезда.

Антић се придружио потпредседницима Славиши Кокези и Ивици Тончеву, генералном директору Звездану Терзићу и члановима УО Предрагу Ћулибрку и Бранку Радујку, који су претходно поднели оставке.

Предраг Ћулибрк (Фото Танјуг)

„Поштовани звездаши, у руководство нашег најтрофејнијег колектива ушао сам када је клуб већ увелико запао у велике проблеме. Читав низ година пре тога Звезда се суочавала са финансијским проблемима који су само постајали све већи. Као члан Управе, заједно са тимом људи са којим сам радио, покушао сам да се изборим са финансијским тешкоћама. Када сам дошао Црвена звезда није имала ниједног спонзора, а данас када тим сарадника и ја одлазимо остављамо бројне спонзорске уговоре вредне неколико милиона евра на годишњем нивоу”, наводи се у Антићевом саопштењу.

Бранко Радујко (Фото Танјуг)

Он је додао да је Црвена звезда велики спортски систем и без обзира на тешкоће у његовом функционисању, читава спортска јавност увек је очекивала да остварује победе и осваја трофеје.

„Нажалост, у борби са бројним тешкоћама није било могуће остварити веће спортске резултате. Део звездашке јавности почео је константно да врши притиске не сагледавајући целокупну слику и сводећи проблеме само на персоналне. У таквим условима постало је немогуће радити и зато сам одлучио да поднесем неопозиву оставку на место члана Управе клуба. Моја љубаве према Црвеној звезди увек ће остати велика и искрена. И даље ћу бити веран навијач Звезде и долазићу на утакмице, као што сам то чинио и годинама пре него што сам прихватио да будем део Управе”, поручио је Антић.

Тончев: Одлазим јер не желим да учествујем у фарси

БЕОГРАД – Одлазећи потпредседник Црвене звезде Ивица Тончев рекао је данас да је поднео оставку због притиска који влада око клуба и у самом клубу и да више не жели да учествује у тој фарси.

Тончев је данас поднео оставку, 24 сата након што је клуб напустио још један потпредседник Славиша Кокеза. Оставке су поднели и чланови Управног одбора Предраг Ћулибрк и Бранко Радујко.


Ивица Тончев (Фото Танјуг)

„С обзиром на актуелна дешавања и атмосферу која је створена око клуба, али и у самом ФК Црвена звезда, сматрам да је креиран притисак који онемогућава нормално функционисање клуба. Из тог разлога сам одучио да поднесем оставку на цланство у Управном одбору. На овај корак сам се одлуцио јер не желим да учествујем у фарси која се ствара око нашег највецег и најтрофејнијег клуба”, образложио је Тонцев у саопштењу за јавност.

Он сматра да већи део спортске јавности мисли да актуелна Управа није добро водила клуб и због тога је спреман да препустим своје место њиховим мудријим и способнијим кандидатима.

„Вероватно истим оним људима који нису били спремни да се ухвате у коштац са проблемима са којима смо се ми суоцили крајем 2012. године. Шампионска титула и смањење катастрофалног дуга за десет милиона евра, изгледа, нису били довољна препорука за наш даљи рад. Као и чињеница да смо и поред финансијских проблема успели да задржимо талентоване играче попут Рајковића, Грујића и Ристића, за које се на фудбалском тржишту може добити и 10 милиона евра”, навео је Тончев и додао да је останком тих играча управа желела да створи озбиљан тим, за шта није било стрпљења.

Тончев је казао да је нешто слабији старт у Суперлиги и рана елимининација из Европе оцењен као велики неуспех, али да сумња да би се тако рано „ломила копља” у Јувентусу, Арсеналу или Ајаксу.

„Стрпљење и уигравање су предуслови за велике спортске резултате. Верујем да ће их ускоро бити у Црвеној звезди јер за такво нешто постоји база коју смо стварали и створили у протеклом периоду”.

Према његовим речима садашња управа је 2012. године дошла са намером да створи стабилан клуб на дуже стазе.

„Да смо хтели, као неки раније, могли смо се додатно задуживати и освојити трофеј на тај начин. Али, ми смо се понашали одговорно желеци и планирајући у будуцности стабилну и јаку Црвену звезду”, написао је Тонцев.

Он је напоменуо да је у Звезду много уложио, као и да од ње ништа није узео.

„Ушао сам са жељом да помогнем клубу, за чију сам стабилизацију често давао и сопствени новац, а не само енергију и труд у вођењу клуба. Заузврат, нисам тражио ништа, нити сам добио, а камоли узео нешто на рачун Црвене звезде. Све то се мо�е видети и проверити. Мени је савест чиста, доносио сам одлуке и повлачио потезе искључиво у интересу ФК Црвена звезда радећи свој посао најбоље што сам знао и умео”.

Тончев истиче да наредној управи жели много успеха и среће у раду.

„С обзиром да се изгледа нестрпљиво ишчекују мудрији и способнији, не желим да им даље заузимам време и простор и зато им препуштам место у клубу који ћу и даље волети и за који цу и даље навијати великим жаром, увек спреман да му помогнем. Будућој управи желим пуно среће и успеха у раду”, закључује Тончев на крају писма.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта се дешава у Црвеној Звезди?

* Обавезна поља