strahe2БЕРЛИН – Лидер најутицајније опозиционе странке у Аустрији, Слободарске партије (ФПО), Хајнц-Кристијан Штрахе оценио је данас да треба под хитно укинути санкције против Русије и вратити се дипломатској потрази решења.

Он је у саопштењу истакао да се потврдило оно на шта је упозоравао у вези са санкцијама ЕУ против Русије.

– Само пар дана након ступања на снагу већ је настала штета по домаћу пољопривреду. Већ мора ЕУ да разбија главу како да смањи последице. Уместо да се Русија натера на излажење у сусрет, бескорисном политиком санкција се домаћи сељаци воде у пропаст – нагласио је Штрахе.

Он је затражио да се, пре него што дође до још веће ескалације у односу ЕУ и Русије, под хитно укину санкције и врати дипломатским средствима.

– Методе Хладног рата нису примерене у решавању конфликата у 21.веку – подвукао је Штрахе изражавајући страховање да би могло доћи до трајне штете по економске и политичке односе са Русијом.

Такође, он је оштро критиковао руководство у Украјини, рекавши да претње обуставом транзита гаса из Русије ка централној Европи представљају „вређање сопствених савезника и ругање ЕУ“.

С тим у вези, Штрахе је затражио „јасне речи“ Европске комисије, али и аустријске владе.


Извор: Танјуг

Коментари

Један коментар на Штрахе – Хитно укинути санкције Русији

Оставите коментар

Оставите коментар на Штрахе – Хитно укинути санкције Русији

* Обавезна поља