strahe2БЕЧ — САД су одговорне за конфликт у Украјини, истакао лидер ФПО Хајнц-Кристијан Штрахе, који је главни град Аустрије назвао центром исламизма у Европи.

Штрахе је, у говору поводом предстојећег државног празника Аустрије, истакао да су геополитички интереси САД били разлог што између ЕУ и Русије није договорен привредни споразум.

Због тога су, сматра Штрахе, САД од Владимира Путина кренуле да праве „диктатора, другог Хитлера“.

С тим у вези, он је казао да су, за време Зимских олимпијских игара у Русији, „случајно“ избили протести на Мајдану у Кијеву, јер сматра да су те протесте подржале западне обавештајне службе.

Он је рекао да је, уместо да учествује у санкцијама против Русије, Аустрија требало да посредује.

„Канцелар Вернер Фајман је издао неутралност“, критикује Штрахе шефа аустријске владе, додајући да „слободарци“ треба да ојачају како би могла да се одржи неутралност и суверенитет земље.

„Санкције су економски рат који води ка даљој ескалацији“, уверен је лидер ФПО.

Штрахе се осврнуо и на тему исламизације у Европи.

„Беч је, поред Сарајева, центар исламизма у Европи, где се регрутује и финансира“, истакао је он, наводећи да ислам жели да преовлада светом, и да то Европа не сме да прихвати.

Фотографије погубљења која су починили припадници Исламске државе су, како је подвукао, стравична најава шта би могло да предстоји Европљанима ако коначно не буду озбиљно схватили овај развој.

Штрахе је оценио да се избеглицама, које су у опасности, треба дати азил, али и да азил не сме ићи тако далеко да се угрози хришћанско друштво.

Лидер ФПО, најутицајније опозиционе странке, рекао је да ислам није једина претња, већ да и монетарна политика Европске централне банке и ЕУ уопште имају потенцијал за конфликте.

„Спремност на насиље људи расте тиме што им се узима новац из џепа. Тиме је и Аустрија угрожена од грађанског рата“, подвукао је Штрахе, додајући да Аустрија није безбедно острво и да је због тога битно да земља може да се брани.

Мере штедње у области одбране он је окарактерисао као „свесну стратегију“, која има за циљ да се онеспособи Аустрија да се сама брани и уведе професионална војска.

„Тиме више не би били далеко од НАТО“, критиковао је Штрахе, који се у свом говору посебно заложио за поштовање неутралности на коју се Аустрија обавезала после Другог светског рата.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Штрахе – САД су одговорне за конфликт у Украјини

* Обавезна поља