Bronislav-KomorovskiВАРШАВА – Председник Пољске Броњислав Коморовски упозорио је данас да међународна заједница нема у Сирији само избор између руског и америчког приступа кризи и да у сваком случају, свет прво мора да види чврсте доказе о хемијском оружју, ко га је употребио и да ли је то било планирано.

„Уопште не смемо да мислимо да имамо избор само између става председника Русије Владимира Путина и става председника САД Барака Обаме. Морамо да сачувамо здрав разум и да наговарамо и друге. Морају да нам се покажу убедљиви докази да је хемијско оружје заиста употребљено и то намерно, не као грешка или реакција на неку провокацију”, казао је Коморовски телевизији ТВН24.

Председник је истакао да би било смешно и крајње неодговорно за саму Пољску када би Варшава наслепо увек подржавала позив за сваки рат и подсетио је да су пољски војници кренули у рат у Ираку на основу лажних информација о хемијском оружју у рукама режима Садама Хусеина.

„Прво докази. Необориви и убедљиви. Након тога треба да размотримо како да се политички потврди нужност интервенције. Мандат УН је ту без поговора најбољи”, рекао је Коморовски.

„И морамо да имамо представу шта даље. Не дај Боже да гасимо пожар још већим пожаром”, рекао је пољски председник.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Сирија није избор између Путина и Обаме

* Обавезна поља