Milorad-Mircic-527НОВИ САД – Потпредсједник Српске радикалне странке /СРС/ Милорад Мирчић тврди да ће утапање Републике Српске у унитарну БиХ бити нови услов Београду из Брисела и Вашингтона, када је ријеч о пријему Србије у ЕУ.

„Утапање Републике Српске у унитарну БиХ, односно признање целовите БиХ, биће нови услов упућен Београду, уколико Србија жели чланство у ЕУ. Велико је питање хоће ли се актуелна власт успети да избори против уцене која значи политичко растакање Српске“, рекао је Милорад Мирчић на конференцији за новинаре.

Он је додао да ће први конкретан потез Брисела и Вашингтона, упућен Београду, бити укидање специјалних веза Србије са Српском. „Прва уцена Европе и Америке упућена Београду, уколико жели у ЕУ, биће да актуелна власт укине специјалне везе са Републиком Српском и окрене Бањалуку ка Сарајеву. Укидање специјалних веза означило би званично политичко растакање Српске“, упозорава Мирчић.

Он је појаснио да је Западу јасно да без званичне и транспарентне политичке подршке Србије не може опстати Република Српска.

„Зато ће ударити у најтананије нити односа – у специјалне везе да би што више ослабили прво економску, па политичку позицију Републике Српске, односно да олакшају њено утапање у БиХ. Видећемо хоће ли актуелна власт Србије смоћи снаге да избегне паклени план Брисела и Вашингтона“, додао је Мирчић.

Он сматра да би конкретизација нове уцјене Европе и Америке, упућене Србији, могла да буде Видоводан наредне године, када се навршава 100 година од Сарајевског атентата.

„Брисел и Вашингтон знају да је рушење митова, попут Видовдана или истине о сарајевском атентату, најбољи начин за ломљење кичме самом националном бићу Срба. Биће то прави политички атентат на Србију и Српску, прву националну државотворну целину Срба створену у 20. веку“, каже Мирчић.

Он је изразио бојазан да власти у Београду неће успјети да одоле најновијој уцјени из Брисела и Вашингтона.

„Судећи према понашању власти, када је реч о Косову и Метохији, тешко је поверовати да ће смоћи снаге и одупрети се нескривеној уцени Европе и Америке, овог пута због Српске. Упркос томе, радикали ће у српском народу наставити разобличавати методе политичког растакања Републике Српске“, поручио је Мирчић.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Специјалне везе са Српском следећи уступак власти

* Обавезна поља