Србија је дошла у фазу духовног развитка када је сасвим свеједно да ли исти водитељ, на истом месту, у истом програму, једног дана прави интервју са председником, а другог дана са стриптизетом, јер је добитна комбинација српске демократије: „Не мењајте канал! И не мењајте власт!“

А ако вам се већ нешто скида, скидајте легално изабрану стриптизету, никако не скидајте легално изабраног председника. Ствар је, руку на срце, суштински иста са новинарског аспекта: ви постављате питања а председник и стриптизета одговарају. Да л’ је тема најновији модел вибратора или раст БДП-а, кога још то занима, важно је да је народ задовољан.

– Незадовољни сте бруто друштвеним производом!? Имамо решење: купите вибратор! – гласи девиза свих јутарњих програма у којима гостује председник Србије. Тако да се тренутно не зна шта је већа атракција: фотографија попа који негде код Смедерева лежи на тракторској приколици поред ковчега са покојником на путу до сеоског гробља или снимак јутарњег програма Пинка у коме Предраг Сарапа лежи у седећем положају поред председника Србије који прича о најбољим породичним рецептима за пуњене лигње. Или, на пример, кад исти Сарапа, дан после председника, на истом месту у исто време пита колегиницу у програму уживо зашто нема већи деколте, што сигурно никада не би питао председника, зато што није згодно. Што не значи да председник није згодан, него се председници напросто не питају за деколте, осим ако помешате сценарија јутарњег програма Пинка, па онај за понедељак понесете у уторак, а онај за уторак понесете у понедељак.

– Председниче, зашто сте закопчани до грла? – питао би Сарапа сасвим сигурно да му неко подвали са сценариом од уторка. – Господине Сарапа – рекао би председник – разлог мог јутрошњег доласка код вас је топла људска прича о пуњеним лигњама! – Зар није боље да то буде људска прича о топлим пуњеним лигњама! Хладне лигње не ваљају ништа, верујте, док је код људских прича свеједно да л’ су ладне или топле! – рекао би бистроумни Сарапа, овај пут спонтано и рутински.

Исто онако као што је месец дана раније пропитивао стриптизету Бранку Блек Роуз, која је у јутарњи програм Пинка донела најновији модел вибратора, о свим перформансама овог драгоценог изума за бирачко тело. Стриптизета је, наиме, понела широку палету сексуалних помагала, од бича до вибратора, и детаљно разјаснила како се сваки од њих употребљава уз рутинска потпитања Сарапе, који у паузама интервјуа са стриптизетама води интервјуе са председником, који, срећом, на гостовања долази без бича.

Поп који лежи поред покојника и Сарапа који седи поред председника најбоље осликавају стање духа у Србији – зашто би председник уопште седео у јутарњем програму где се месец дана раније нека стриптизета рекламирала вибратор, баш на месту где је он седео, а дан после председников омиљени водитељ у истом амбијенту малтретирао девојку пред милионским аудиторијумом због неадекватног деколтеа. Ту је, наиме, кључни проблем што председнику ништа није чудно, а није му ни непријатно, јер Срби највише воле кад се помешају гибаница и шампањац, дуално образовање и дупли вибратор. Потпуно одлепе на ту фантастичну комбинацију.

Сем на Пинку, председник је веома хепи и кад је на Хепију, у јутарњем програму који изгледа као да у њему гостује свако на кога тог момента наиђу испред улаза у зграду телевизије, па није ни чудо што се Бошко Обрадовић једног дана тамо појавио на време, али није успео да уђе у жестокој конкуренцији. Председник би – може се закључити – можда и прихватио да у јутарњем програму укрсти аргументе са Ћићолином или Бранком Блек Роуз, али шта ће му опозиција која не уме да изведе ни стриптиз како ваља, макар скидали и председника. У истом јутарњем програму Хепија, на истој столици где се који месец раније уживо скинула Ћићолина, председнику тог јутра није било чудно што исти водитељ са њим води интервју о нормалној и пристојној Србији којој обојица теже вековима.

– Нисам био пијан, имам астму! – изјавио је онај поп из Смедерева који је прилегао поред покојника у своју одбрану, док Сарапа ових дана није ништа слично изјављивао у своју одбрану после скандала са деколтеом, али је сасвим сигурно да од свих набројаних ствари, богу хвала, нема астму. И права је штета што у јутарњи програм Пинка не бане неко са најновијим моделом алкометра, па да разговор потече.

Када су га једном питали: „Да ли вам је непријатно што вас у прављењу нормалне и пристојне Србије подржавају два најненормалнија и најнепристојнија медија – Пинк и Информер?“, председник је одговорио: „Морам да признам да би ми било много теже и веома бих се непријатно осећао кад би ме у прављењу пристојне Србије подржавали Данас и Н1“.

Шта уопште мислити о концепту нормалне и пристојне Србије у коме Сарапа увек победи Ољу Бећковић? – Што уопште морате да мислите? Ја сам ту да мислим – узвратио би председник – а сви остали су ту да не мисле. Уколико далеко догурате у тој дисциплини, даћу вам интервју!

Оставите коментар

Оставите коментар на Србија од јутрос – председник & стриптиз

* Обавезна поља