djilas-beta_fБЕОГРАД — Председник ДС Драган Ђилас критиковао Небојшу Стефановића због начина на који је говорио о кандидатима ДС-а за чланове привременог већа Београда.

Демократе су предложиле да ту странку у већу представљају Татјана Пашић и Живорад Анђековић, а Стефановић је јуче на хитно сазваној конференцији за новинаре рекао да је то „скандалозна и катастрофална“ одлука и да ће СНС предложити Влади да не изабере кандидате ДС-а.

Ђилас је у писаној изјави, наводећи да председника Градског одбора Српске напредне странке (СНС) треба да буде срамота због речи које је изговоро о Татјани Пашић и Анђелковићу, истакао да су њих двоје завршили Правни факултет за разлику од Стефановића, „неуспешног студента неколико државних факултета и дипломца и докторанта Мегатренда“.

У писаној изјави Ђилас је навео да је Стефановић био постављен за уредника информативног програма Студија Б „у време када су Милошевић и Шешељ отели Студио Б од Београђана“.

У то време Татјана Пашић је била „новинар-уредник Радија Б92. Завршила је дипломатску академију, говори три језика, била је директор Народне канцеларије и помагала људима“, казао је Ђилас.

Он је навео да је Анђелковић после Правног факултета магистрирао на државном Факултету организационих наука и да ће ускоро докторирати на, такође државном, Факултету политичких наука.

„Био је близак сарадник Зорана Ђинђића и поносан сам на то што, као и Татјана, са мном од првог дана мог мандата води Београд. И он за вас, као и за све ваше пресвучене шешељевце није и никад неће бити Жика паук, како га Ви називате, већ господин Живорад Анђелковић“, навео је Ђилас.

За Стефановићев захтева Влади Србије да не допусти да људи које је у складу са законом предложила ДС седе у привременом већу Београда, Ђилас је рекао да „представља најчвршћи доказ да се у овој земљи успоставља диктатура“.

Ђилас је упитао Стефановића одакле му право да одређује ко може, а ко не може да одлучује у име Београђана, јер су Београђани највећи број гласова дали листи „Избор за бољи живот“.

„Захваљујући тим гласовима, ми смо убедљиво победили и, ако поштујете закон, захваљујући тим гласовима, Татјана Пашић и Живорад Анђелковић ће бити чланови привременог органа“, истакао је Ђилас.

Лидер ДС-а замолио је Стефановића да престане да „даје изјаве које су препуне увреда, клевета и лажи“.

„Ви сте председник Народне скупштине Србије, обављате другу по значају функцију у држави. Заиста је непримерено да користите речи и реченице које сте у јучерашњем медијском наступу користили“, написао је Ђилас.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић је неуспешан студент државних факултета

* Обавезна поља