rus-avipomНИШ – На нишки аеродром „Константин Велики“ вечерас је стигла још једна испорука хуманитарне помоћи Руске Федерације.

Помоћ је допремљена авионом типа „Иљушин 76“ који је четврти по реду који је посредством Руско српског хуманитарног центра упућен поплављеним деловима Србије.

У Ниш допремљено 28 тона хране за бебе и одрасле, велика количина шећера, вреће за спавање, шатори и још један струјни агрегат.

Помоћ је допремљена авионом типа „Иљушин 76“ који је четврти по реду који је посредством Руско српског хуманитарног центра упућен поплављеним деловима Србије.

„Ми смо до сада у координацији са републичким Штабом за ванредне ситуације допремали све оне намирнице које су неопходне евакуисаном становништву. Хоћемо да сва помоћ коју допремамо одмах буде дистрибуирана становништву и ништа не сме да стоји у магацинима“, рекао је за Тањуг заменик директора Руско-српског хуманитарног центра у Нишу Николај Сукора.

Он је истакао да ће Русија и надаље пратити ситуацију и, уколико то буде потребно, наставиће да допрема хуманитарну помоћ.

Сукора је саопштио да је још један авион стављен у стање приправности и да ће са хуманитарном помоћи бити упућен у Србију оног тренутка када то буде потребно.

Нишки аеродром „Константим Велики“ од почетка поплавне кризе у Србији ради пуним капацитетем. „И овом приликом показало се да Србији није довољан један аеродром. Наш аеродром је управо показао да са веома добрим капацитетима, са веома обученим људством, које ефикасно обавља ове послове даје свој допринос овој акцији“, рекао је директор аеродрома Драган Бугариновић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Стигла нова помоћ из Русије

* Обавезна поља