sednica-glavnog-odbora-demokratske-stranke-aleksandar-sapic-l-beta_ffБЕОГРАД – Главни одбор Демократске странке изабрао је данас Александра Шапића за генералног секретара странке, речено је Танјугу у ДС.

Од укупног броја присутних чланоца градског одбора, шест је гласало против а седа је било уздржано.

Шапић је до јуна ове године обављао функцију председник Београдског обора странке, а тренутно је и председник општине Нови Београд.

Тадић поручио Ђиласу: Видиш како је када те нападају, а твоји потпредседници ћуте

На делу седнице Главног одбора ДС, затвореном за јавност, дошло је до жучне расправе између чланова ГО ДС. Током расправе Драгана Ђиласа оштро су напали почасни председник Борис Тадић и бивши потпредседник странке, данас посланик, Драган Шутановац.

Борис Тадић је осврћући се на говор Живорада Анђелковића који је бранио Ђиласа тврдећи да сви они који га нападају су непријатељи ДС рекао:

– Жико ти си овде рекао да си 12 година учио да причаш. Иди учи још 12 па се јави за реч, рекао је Тадић, а затим се обратио и Ђиласу:

– Видиш како је када те нападају, а твоји потпреседници ћуте. Тако си ти мени све време радио. А ти Балша, то што ти другари говоре да си супер, то ништа не доноси нашој странци! Одакле ти идеја да онако говориш у Скупштини? То мора да си од Жике учио – нагласио је Тадић у свом обраћању.

Јанко Веселиновић: У колапсу смо а и даље ћутимо

Вишемесечна трвења у Демократској странци кулминирала су на седници Главног одбора у Сава центру, а неки од функционера, међу којима су и Борис Тадић и Драган Шутановац оштро су критиковали рад руководства странке.

Драган Шутановац отворено је поручио страначким колегама да се ДС налази у великим проблемима, а да руководство гура главу у песак:

– ДС више није Титаник који је потонуо у једној ноћи, већ брод од шећера, на коме неки виде само шећер, а не да се из дана у дан топимо. У руководство странке бирамо најгоре, а другима држимо предавање. Морамо да мењамо руководство – поручио је Шутановац на седници ГО.

Јанко Веселиновић, заменик шефа посланичког клуба ДС у Народној скупштини, који је говорио међу првима, критиковао је руководство, на челу са Ђиласом, и поручио да неће да гласа о извештају председника о раду странке у претходна три месеца:

– У колапсу смо, а и даље ћутимо – апеловао је Веселиновић на чланове ГО.

Оштар је био и Радослав Милојичић Кена, председник Смедеревске Паланке, одакле је пре неколико недеља и кренула иницијатива да се распише ванредна изборна скупштина у странци.


Извор: Танјуг, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Све напетије унутар ДС-а

* Обавезна поља