direktoriБЕОГРАД– За титулу најлошијег учинка међу партијским директорима државних предузећа боре се многи – први човек „Путева Србије“ Зоран Дробњак, тек придошли директори „Железница“ и ЕПС-а Драгољуб Симоновић и Александар Обрадовић…

Када би постојала реконструкција власти у јавним предузећима, већина оних који су се претходне године налазили на челу државних фирми требало би да добију отказ. Већег доказа за то нема од податка Агенције за привредне регистре да су губици свих јавних предузећа лане били чак седам пута већи у односу на 2011. С обзиром на то да је уследила смена власти, већина њих је дала оставке без икаквих последица за нагомилане губитке.

Један од њих је Душан Бајатовић, кадар СПС.

„Убеђен сам да је све што сам радио и што радим у интересу државе. Четири године служим као врећа у коју свако ставља шта хоће“, рекао је недавно Бајатовић.

И директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, такође близак СПС-у, успео је да заџи своју функцију иако је ово предузеће повећало губитке за око шест милијарди динара.

„Када погледам шта је све урађено за мог мандата, а то су обилазница око Београда, Бешка, Газела, обновљено око 350 километара путева, наравно да сам задовољан учинком. Ти губици су последица курсних разлика и кредита које смо повукли „, тврди Дробњак за “Блиц”.

Ако је за утеху, губиташи нису драстично повећавали број запослених у прошлој години, изузев бивше директорке „Дунав осигурања“ Миле Јездимировић из редова социјалиста, која је у односу на 2011. запослила преко 200 људи. Ако се саберу пак претходне две године, Јездимировићева је упослила нових 600 радника, иако је „Дунав“ за то време финансијски тонуо. „Електромрежа“ је такође упослила 45 нових радника, док су „Путеви“ повећали број радника за 23.

Иако још нису познати резултати пословања директора које је довела нова влада, извесно је да се Драгољуб Симоновић показао као велики трошаџија јер је примао госте уз кипарски сир, кубанске цигаре, а руководство „Железница“ у прва три месеца ове године је на путовања потрошило 160.000 евра. Његов колега који је постављен по истој партијској линији Александар Обрадовић из ЕПС-а више је постао непопуларан по запошљавању нестручних људи, а готово је извесно да ће он бити један од оних које ће СНС казнити у реконструкцији.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Сви партијски губиташи

* Обавезна поља