boris tadic1БЕОГРАД – Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је данас да ће као бивши председник Србије увек помагати грађанима у међународним контактима које остварује, али да никада неће радити за садашњу Владу Србије.

Тадић је рекао да зато одбијају да уђе у у власт и са једнима и са другима.

На седници Главног одбора СДС-а, Тадић је рекао да је његова морална обавеза да ради у интересу грађана у међународним сусретима.

Он је критиковао Владу Србије, наводећи да она показује изузетну неспособност и врхунску некомпететност људи који седе у њој.

„Ова влада функционише више од три године и показује да не уме да реши кључне проблеме“, рекао је Тадић, наводећи да су инвестиције, три до четири пута мање него што је било у време његове власти и да се лажно показују подаци о смањењу незапослености.

Он је рекао да Србија мора да креира одрживу економску политику и потврди да је поуздан партнер европских држава.

Тадић је поручио да странку у овој години очекује најважнији политички догађаји, локални и покрајински избори и да странка треба да се апсолутно посвети припремама за те изборе.

Лидер СДС-а је навео да је та странка остала у опозицији и да се њени чланови нису полакомили на понуду да уђу у власт, објашњавајући да су уставне промене једна од централних визија политике те странке.

Он је поручио и да та странка треба да улије сву своју снагу у изградњу инфраструктуре, наводећи да је до сада формирано више од 50 општинских одбора.

Говорећи о Дану победе над фашизмом, Тадић је рекао да СДС остаје привржена вредностима мира, антифашистичке борбе против насиља у политици, борбе за помирење и идејама помирења унутар једног друштва.

Поручио је и да СДС чини огроман напор на превазилажењу унутрашњих подела.

Наводећи да је поново на територији Европе конфликт у Украјини и да букте сукоби у Македонији, Тадић је рекао да упркос искушењима са којима се данас суочава ЕУ та странка остаје привржена идеји Европи мира и обједињавању свих мировних потенцијала на западном Балкану, као и политици помирења на простору бивше Југославије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић владу назвао неписменом

* Обавезна поља