Nebojsa MedojevicПОДГОРИЦА – Члан председништва црногорског Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић оптужио је премијера и првог потпредседника Владе Србије – Ивицу Дачића и Александра Вучића – да штите одбеглог наркобоса Дарка Шарића.

Медојевић је оптужио челнике српске владе и да су под утицајем мафије и да су, уз челнике црногорског режима, део „балканске конфедерације организованог криминала”. Медојевић је упозорио да иза „балканске конфедерације” стоји контроверзни биснисмен Станко Суботић Цане.

„Промена власти у Србији довела је до обнављања утицаја балканске мафије и то непосредно преко Дачића, којег је Шарић уценио. Скидање са Интерполове потернице кључног играча за прање новца и скривање криминалних профита, Станка Суботића, најавило је повратак утицаја мафије на власт у Србији. Нагло отопљење односа влада Србије и Црне Горе је последица обнављања утицаја те криминалне организације. Вучић је више пута бучно најављивао хапшење Шарића у јуну ове године. Ево, стиже и септембар, а хапшења нема. Вучић се ућутао“, казао је Медојевић за „Вијести”.

Вучић је у мају за београдске медије изјавио да се озбиљно ради на хапшењу Шарића, појашњавајући да он не може бити сведок-сарадник у процесу против Насера Кељмендија.

Он је тада казао да на случају Шарић раде све србијанске и многе стране службе. Ипак, Медојевић тврди да београдски режим не жели праву борбу против криминала.

„Моје највеће разочарење је Вучић, који је показао недостатак државничке храбрости и визије и допустио да му мафија води Србију“.

Медојевић тврди да је балканска мрежа организованог криминала израсла у моћну организацију која има и јак политички утицај на Балкану. Та организација је, како тврди, „опрани новац” улагала у економију балканских држава, политичке партије, корумпирала делове безбедносних система, полиције, правосуђа и оснивала медије.

Медојевић је упозорио да је Црна Гора, захваљујући сарадњи челника власти са криминалцима, постала прва држава која је директно под влашћу криминалне организације.

„Није никаква случајност да су сви кључни босови ове организације подржавали црногорску власт и били блиски пријатељи са врхом режима и корупираним деловима безбедносних служби. Од Брана Мићуновића, Суботића, Шарића, Сафета Калића до Кељмендија”, казао је Медојевић.

Подсјећајући на акцију „Балкански ратник”, током које 2009. године у Уругвају заплењено 2,17 тона кокаина, Медојевић је казао да је Америчка агенција за борбу против наркотика (DEA) ту акцију покренула како би разбила везе балканске са руском мафијом.

Он је подсетио да су у акцију били укључени Безбедосно информативна агенција Србије (БИА) и Миодраг Ракић, саветник тадашњег председника Србије Бориса Тадића.

Медојевић наводи да DEA није користила услуге српске полиције нити безедносних служби у Црној Гори јер се, како је казао, у тим структурама налазе Шарићеви људи. Он је рекао да је посебан значај у борби против криминала, уз Тадића и Ракића, дала и тадашња министарка правде Снежана Маловић.

„Балканска конфедерација организованог криминала у овом тренутку држи у шаци Владе Србије, Црне Горе, Косова и БиХ. Посредством медија са националним фреквенцијама, као што је ТВ Пинк, гомилом таблоида, плаћених НВО, аналитичара, та организација перманетно блати и дискредитује своје противнике. Они желе да владају Балканом и да зауставе ЕУ и НАТО интеграције“, тврди Медојевић.


Извор: Вијести

Оставите коментар

Оставите коментар на Тешке оптужбе Медојевића

* Обавезна поља