Toma NikolicПредседник Србије Томислав Николић изјавио је вечерас да је 24. април готово „фиксиран” датум избора, те да је вероватније распуштање скупштине, него оставка премијера.

Према његовим речима, оставка премијера као и „увод” у изборе логична је када је влада лоше радила, или када опозиција докаже да су се стекли услови за ванредне избоире.

„Овде је идеја да влада провери код грађана да ли је урадила довољно и да ли има времена да уради све оно што је обећала”, рекао је Николић у интервјуу за Пинк тв и додао да је зато природније распуштање скупштине, како би се стекли формални услови за расписивање ванредних избора.

Он је рекао да је убеђен да ће и после избора СНС водити владу, те да не очекује никакве промене које би Србију повукле у другом правцу, које би угрозиле њену безбедност и довеле до сукобљавања, можда и на улицама.

„Не верујем у такав исход”, рекао је Николић.

Николић – Каква је јерес ако неко хоће да очува своју нацију

Каква је то јерес и повреда Устава Србије ако неко жели да чува своју нацију, упитао је председник Србије Томислав Николић, одговарајући на критике после свог говора на отварању Центра за матичне ћелије у Крагујевцу.

Николић је, коментаришући критике на своју изјаву да би у нашој земљи требало да се рађају деца са српским генетским материјалом и кодом, рекао да је српска нација у кризи, а да он само жели да Србија створи услове својим грађанима, међу њима и Србима, да продуже врсту.

nikolic-sputnjik

„Да наши чукунунучићи генетски личе на нас, да, ако би устао неко од њихових предака, да га препозна као свог. Иначе, свашта може да се деси и на то упозоравају стручњаци…само ћуте да не би били нападнути”, рекао је Николић на телевизији Пинк.

Упитан да ли је размишљао о оставци, што су затражили представници опозиције након тог говора, Николић је рекао да свако ко мисли да је он повредио Устав не треба да од њега тражи оставку, већ да покрене расправу у скупштини, па пред Уставним судом.

„Ако су ме грађани бирали на пет година, ко сам ја да кажем да ми је довољно четири године. Нисам болестан, нисам лоше радио свој посао”, рекао је Николић.

Он је додао и да сматра да је срамота да се председнички мандат скраћује.

Председник је, говорећи о наталитету у Србији, рекао да нико неће да прича о проблему који у Србији гори, а то је да пре 20 година сваки 12. брачни пар није могао да има дете, док је данас сваки шести пар у таквој ситуацији.

„Кад говорите о тако нечему, онда увек ризикујете да вас намерно погрешно схвате и извуку оно што нисте мислили”, рекао је Николић.

Он је рекао да није мислио да би, рецимо, Мађари у банци матичних ћелија у Србији морали да узимају генетски материјал од Срба, већ да свако може да бира да ли ће да узима гентески материјал од Мађара, Хрвата..

Николић је оценио и да заштитник грађана Саша Јанковић „као да седи на столици са иглом кад се помене његово име, те да скочи и пре него што размисли”.

Он је додао и да је српска нација у великој кризи, која је озбиљнија него кад би се поново десила поплава, јер поплава, каже, буде и прође а овај проблем систематски уништава народ.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Томислав Николић о распуштању Скупштине и генетици

* Обавезна поља