mihailo_medenica_01Значи, кад мандатар одврне славину за топлу воду и из ње потече, гле чуда- топла вода, сви треба усхићено да се клањамо лавабоу..?

Милсим као данас када је обзнанио исцељујућу истину да су за случај „Савамала“ одговорни највиши представници градске власти, инсистирајући на томе да је све учињено из најбоље намере и за добро града!

Ни једног имена, наравно, јер каже: „То је питање за надлежне органе“, мада се досад није либио да лицитира именима, ко црквени календар, кад год је имао прилику за то, али овог пута препушта надлежним органима да ставе тачку на случај који је он решио, само неће да се хвали!

Дакле, та одредница „највиши градски функционери“ не мора обавезно да се односи на Синишу Малог и Горана Весића, рецимо, мада јесте парадоксално да Мали буде и највиши, али једнако могу да пострадају и неки градски министри, популарно звани секретарима, како би се реално одговорни провукли као Космајац од нарко боса до дилера семена мушкатли, зар не?!

Све и да је 30 фукара под фантомкама дивљало центром града по налогу „теткице“ из Скупштине града – одговоран је градоначелник, јер тешко да у држави где се и прдеж задржава док Вучић не комаднује: „Пали“, неко може да учини нешто без његовог одобрења, макар и прећутног!

То нас враћа на оно да одговорност никако није тек на „највишим представницима градске власти“, већ државе, јер Мали се за било шта пита колико и Змај од Шипова у Нуклеарном институту „Винча“.

Нарочито ако се сетимо чињенице да осим комуналне полиције на позиве престрављених грађана није одгварала ни полиција која свакако није под командом градоначелника, већ министра који је под командом промаје у глави и човека који је прави, а знамо ко је званични дистрибутер и промаје и магле за Србију…

Поврх свега аргумент да је све учињено из најбоље намере и за добро града, мајсторе!

Јел онда легитимно да сад утрчим с фантомком у прву мењачницу – обећавам да ћу то учинити из најбоље намере, а наћи ћемо неко добро и за град у свему томе, обећевам?!

Па, коме сме да падне на памет да ангажује бизгове под фантомкама да решавају имовинске спорове у име града и дивљају по престоници (или где год друго) под изговором да криминал зарад вишег „добра“ није криминал заправо?!

Поражавајуће од топле воде с мандатарове славине јесте чињеница да су многи потрчали с флашама, целивајући славину ко мошти свеца!

Гуру тачно зна меру наше беспамети и тако мајсторски балансира количином глупости које нам сервира, да човек просто ужива у улози идиота за коју га убеђује да је Достојевски писао баш о њему!

Ваљда је празнина хоризонта уметничка инсталација ако се замаже кофом гована, да простите?!

Но, госн. мандатару, ако је већ Савамала и ако је Синиша Мали нисмо баш сви одреда мали, нити сисали весла па да личимо на гондоле „Београда на води“!

Или је, пак, неког малчице страх од протеста заказаних за викенд?

Ви одлично знате колико је људи било на минулим, без разлике што су готово сви од реда извештавали о неколико стотина будала без фантомки који, ето, не шетају из „најбоље“ намере, нити за „добро“ града, али знају да уколико прође Савамала Србијом ће задуго владати оно: „Јао, омакло ми се, мајке ми! Ако Вучић пита ко је прднуо реци да си ти, молим те, ја сам већ једном учинио без питања, а имам на лизинг жену, децу, посао и још мало да отплатим од живота…“


Извор: Мој Недељник

Оставите коментар

Оставите коментар на Топла вода са корита Вучића

* Обавезна поља