donald-tramp-1Кандидат Републиканске странке на америчким председничким изборима Доналд Трамп изјавио је данас да је бомбардовање Србије било велика грешка и рекао да ће уколико победи, ојачати везе САД са владом у Београду.

„Бомбардовање Срба који су били наши савезници у оба светска рата било је велика грешка. Срби су веома добри људи. Нажалост, Клинтонова администрација нанела им је доста зла али и читавом Балкану од кога су направили хаос”, рекао је Трамп у интервјуу београдском часопису „Недељник”, преноси Танјуг.

Он је подсетио да се и раније извињавао Србима због америчке, а посебно политике Била Клинтона према Србима.

„Ојачаћу нашу везу са владом у Београду. Када преузмем управљање земљом, читав курс америчке спољне политике ће бити бољи него што је сада,” рекао је Трамп.

На питање да ли би могао да спречи ескалацију новог Хладног рата и какав је његов однос са руским председником Путином, Трамп је рекао да би с Путином био оштар, али да би волео да са Русијом негује пријатељске односе за разлику од оних какве данас имају две земље.

„Само тако бисмо могли да се боримо против ИС (тзв Исламске државе) и других претњи. Америка ће под мојом администрацијом имати боље односе са Москвом, горе свакако не може да има”.

donald-tramp-izboriРепубликански кандидат за председника каже да је актуелна америчка администрација обавила „ужасно лош посао у борби против ИС”.

„Чак бих ишао толико далеко да кажем да су они одговорни што су ИС и друге сличне групе уопште настале,„ рекао је Трамп.

Према његовим речима, САД су оставиле Ирак на цедилу и повуке трупе иако су сви генерали говорили да је неопходно да оставе војску тамо и направили вакуум који је омогућио да терористи бујају у Ираку и Сирији.

„Вашингтон тренутно нема никакав план ни идеју како да поправи ситуацију,„ закључио је Трамп.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Трамп – Бомбардовање Србије било је велика грешка

* Обавезна поља