Министарство правде у САД започело је истрагу о томе да ли је „Клинтон фондација“ била умешана у корупцију или друге незаконите активности.

Истрага је покренута о томе да ли је Фондација била умешана у незаконите радње током мандата Хилари Клинтон као државне секретарке.

То је известио „Хил“ цитирајући сведоке и званичнике из полиције.

Лист је навео да су агенти Федералног истражног бироа (FBI) из града Литл Рок у Арканзасу где је фондација основана, отворили истрагу и интервјуисали најмање једног сведока прошлог месеца, преноси Ројтерс.

Званичници су рекли за „Хил“ да се додатне активности очекују у наредним недељама.

Како британска агенција преноси, портпаролка Министарства правде је, одговарајући на захтев за информацијама, саопштила да ФБИ не коментаришсе истраге које су у току, а одговора на захтев званичницима фондације за коментар није било.

„Хил“ је известио да су званичници, који су говорили под условом анонимности, рекли да истрага испитује да ли су Клинтонови обећали или пружали било какве политичке услуге у замену за донације њиховој фондацији или да ли су доноатори обећавали да ће извршити донације у нади да ће им влада изаћи у сусрет по одређеним питањима.

Истрага ће можда испитивати и да ли су нека средства која су ослобођења плаћања пореза искоришћена у личне или политичке сврхе, као и да ли је фондација испуњавала пореске обавезе у складу са законом, цитирао је лист званичнике.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Трап кренуо на Клинтонове

* Обавезна поља